5 snabba MFF - Rangers: En vek Europastart av di blåe

Rangers välkomnades med ett lika enkelt och vackert som genialiskt tifo - 51 %. Men MFF:s spel ikväll var långa stunder varken vackert eller genialiskt.

56 sekunder
Knappt har vi satt oss tillrätta förrän kallduschen slår till. I ett trängt läge vid sidlinjen slår Busanello en alldeles för lös hemåtpassning som Rangers till slut gör 0-1 på. Jävla skit att få en sådan start på matchen.

Offside
Både på IKT:s mål och på två offensiva frisparkar ställer vi oss offside. Om man medvetet ställer sig offside, som IKT gjorde på frisparken när det blev mål, måste man ju anstränga sig för att se till att man verkligen inte är offside när bollen väl slås.

Johan Dahlin
När Cerny kommer fri efter misstänkt offside (han var onside) gör Johan sig stor som en “laggårdsvägg” - och skottet går tätt utanför. Nån minut senare gör Johan en kanonräddning på ett stenhårt skott och räddar oss än en gång. På målet i den första minuten fanns inte mycket att göra för Johan. Inte heller på 0-2-målet. I övrigt var han bra.

Duellspelet
Långa stunder kändes det som att MFF inte riktigt var där. Man tappade boll enkelt när Rangers pressade, förlorade många dueller, verkade lite tagna av stundens allvar och gav långa stunder ett vekt intryck. Hade man underskattat Rangers? Kanske… Vi kom aldrig upp i nivå och slarvade för mycket.
Det är dags att steppa upp och inse att det är annorlunda i Europaspelet än i Allsvenskan.

Killarna kom ut med en helt annan skärpa och djävlar anamma i andra halvlek. Även om vi höll bollen under längre perioder och avancerade i planen så skapades inga jättefarliga lägen. Och när AC gick ut efter 60 minuter tappade vi det igen. Fast sista fem skapade vi lite tryck igen.

På söndag är det match igen - Mjällby hemma kl 1630 på stadion.