Lagbanner

Camp Borstj: Bildspecial Dag 3

Himmelriket lämnar en bildspecial även från dag 3 - Game day.


Vi har glömt att rapportera från vårt badrum. Det är väldigt fint, och i motsats till Torshavn är inte toalett, handfat och dusch samma sak. Alltid trevligt.


Duschen är lite lurig dock. Inte det att den står på sidan, utan att det är typ två decimeter man måste trampa upp och ner för att ta sig in och ut ur duschen. Det är inte alltid hjärnan hinner processera nedtrampet på morgonen.


Men tro det eller ej, men vi lämnade faktiskt badrummet. Utanför Operahuset fungerade inte trafikljusen och omgående var det en polis på plats för att dirigera trafiken. Hur ofta får man se sådant i Sverige?


Vi såg en kyrka också, men dit orkade vi inte gå.


Jag tog lite foton på hus i Kharkiv. Kommer inte riktigt ihåg varför jag tog just detta fotot, men kanske ni ser något intressant.


Men visst finns det en hel del olika hus här. En del är inte jättefina.


Andra har något begränsad utsikt från den inglasade balkongen.


Andra är i visst behov av uppgradering. De ukrainska myndigheterna är säkert jätteglada att Himmelriket väljer att fotografera just den här typen av hus.


Kanske blir de gladare av sådant här? Från vår bakgård.


Varför renovera när man kan lägga en duk framför huset som ser ut ungefär som en fasad?


Vi tog även lite foto på folk. Väldigt många kvinnor, jämfört med Sverige, går runt med en kvast och sopar. Men så är det heller i princip ingen skit som ligger på gatorna.


Längs gatorna finns en hel del telefonautomater. Vi har inte sett någon använda dem, men däremot spred vi lite glädje när vi valde att fotografera dem. Det var tydligen inte vad den normale Kharkivbon gör.


En av två påstlådor vi sett. Den andra var typ två meter till höger.


Orkar man inte gå och slänga soporna kan man ju lika gärna lägga dem utanför fönstret.


Många affärer här i Kharkiv väljer att fronta med ett engelskt ord och någon cool bild. Om det ukrainska ordet är "varg" låter jag vara osagt, men jag tror inte alltid att de engelska orden överenstämmer med de ukrainska.


Patrik Jandelin sa att han var glad att han inte behövde mäta sina bilder med Peter Linds. Jag förstår inte vad han pratar om....


Känns som bilden klarar sig utan kommentar.


Här i Kharkiv (Ukraina?) tycker man tydligen att det är bra att tydligt visa på risken att det kanske inte är en man som sitter bakom ratten.


Vi var inne i Billa - Kharkivs köpcentrum nummer ett typ.


Detta var sista bilden jag hann få med innan jag brottades ner av tre ukrainska vakter som inte insåg värdet av att Himmelrikets läsare skulle få se affären och förstå hur de skulle gå för att ta sig runt. Men here goes - Go in, ta höger (Här har ni en massa pilsner), lägg ner vad ni vill ha i korgen, gå runt affären och ta in på Vodkahyllan, välj vad ni vill ha, gå till kassan, bli utskrattad av kassörskorna, betala.


Dagens duva.


Här i Kharkiv finns något för alla. Vissa stannade här.


Himmelriket stannade vid ett snett träd.
















Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2011-11-03 19:02:52
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?