Lagbanner
Himmelriketgalan: Årets mittfältare
Wilton firar guldet på Stortorget

Himmelriketgalan: Årets mittfältare

Himmelriketgalan rullar vidare och idag presenteras vinnaren i kategorin Årets mittfältare.

Förra hösten fick de allsvenska spelarna i en enkät svara på frågan vem de ansåg varit årets mest negativa överraskning. Föga överraskande hamnade Malmö FF:s Wilton Figueiredo överst på denna listan. Den brasilianska stjärnspelaren, som värvades inför säsongen för dyra pengar, lyckades inte alls infria de högt ställda förväntningar som fanns på honom och hade ett tufft första år i Malmö-tröjan.

Hösten 2010 var han nominerad som årets spelare på fotbollsgalan som gick av stapeln för en tid sedan. Wilton Figueiredo har genomgått en makalös förvandling jämfört med fjoråret. Från att till synes ha varit en egoistisk spelare som satte sig själv före laget, har han i år växt ut till en hårt arbetande lagspelare.

"Det finns nog inte en kvadratcentimeter av planen han inte har besökt i år. Varje gång han vinner tillbaka bollen njuter man till tusen", lät omdömet från en av de läsare som röstade fram honom till segrare i kategorin Årets mittfältare. 


Det var en jämn kamp som i första hand stod mellan lagets båda innermittfältare. När rösterna var sammanräknade skiljde endast fem röster dem emellan.

Himmelriket har förgäves försökt nå Wilton som åkte hem till Brasilien dagen efter fotbollsgalan förra måndagen. Istället tog vi kontakt med spelaren som fick se sig besegrad, tillika årets genombrottsman, Ivo Pekalski. Vi bad denne ge sin syn på sin på sin parhäst på mittfältet. Så här lät det;
 

”Wilton är en bollskicklig innermittfältare med stor arbetskapacitet både defensivt och offensivt. Har under säsongen gjort det riktigt bra genom att bidra med poäng och ett hårt jobb på det centrala mittfältet. Vi fungerar väldigt bra tillsammans eftersom vi båda är trygga i varandra både på och utanför planen. Dessutom gillar vi att ha mycket boll och vi har lyckats kombinera våra krafter på rätt sätt för att hitta en bra balans. Wilton är en glad och mycket skön människa”.
 

Himmelriket hoppas kunna återkomma med en intervju med Wilton när 2011 års säsong drar igång igen i januari.

Helen Johansson2010-11-26 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?