Lagbanner
Himmelrikets Favorit i juli: "Många negativa saker som idioterna åstadkommer"

Himmelrikets Favorit i juli: "Många negativa saker som idioterna åstadkommer"

Det var många om budet, men till slut var det Daniel Larsson som fick flest röster från Himmelrikets redaktion. Han ger i intervjun sin syn på lördagens avbrutna match mot Djurgården, han berättar om tankarna inför mötet mot Glasgow Rangers samt avslöjar att sonen äntligen fått ett namn.

Grattis Daniel!
– Tack så mycket.
 
Ska vi börja med det tråkiga så att det är avklarat? Hur kommenterar du lördagens händelser?
– Det är framför allt som du säger, att det är sjukt tråkigt. Det kändes som att vi började matchen riktigt bra och jag var otroligt sugen på att fortsätta spela. Men det är klart att det finns ju ett regelverk som domarna följer nuförtiden. Och när någon skadar sig så som jag förstod att en kameraman gjorde… Det är för jävla tråkigt, kan man sammanfatta det som, att det fortsätter hända.
 
Man blir inte klok på hur de här personerna resonerar.
– Nä, det känns som att de vet vad som kommer att hända. Och då förstår man också att det inte fungerar att ha det på det här sättet. Det måste ske ändringar någon annanstans.
 
Vad tänker du på då?
– Man får tag krafttag mot de här individerna, verkligen försöka få tag på dem och ge dem kännbara straff.
 
Jag håller med dig. Som det är i dag får klubbarna kraftiga böter, ni får inte spela färdigt matcherna, vi supportrar går miste om upplevelser medan de som ställer till det mer eller mindre får en klapp på kinden, ett ”gör inte om det där” och på sin höjd tillträdesförbud till svenska fotbollsarenor.
– Precis, så är det ju. Man kan bara fundera över hur det kommer att bli i slutet av säsongen när mycket står på spel, och folk har sett att det fungerar att avbryta matcher. Då kan det bli ännu mer avgörande, också för hela seriens utgång. Så får inte Allsvenskan avgöras. Tänk om där finns några som fått smak på detta och ställer sig i ”fel” klack och kastar in saker; då vet jag inte vad man ska göra.
 
Hur känner man sig som spelare direkt efter en sådan här match?
– Helt tomt. Adrenalinet försvinner inte direkt liksom, utan det vill ut under matchen. Fruktansvärt tomt blir det, man vet inte riktigt vad man ska ta sig till.
 
Jag tycker synd om många i samband med detta, men kanske lider jag lite extra med Filip Stenström. Här fick han chansen från start och gör en kanoninsats som leder fram till Dardans mål.
– Det är en sådan grej som är otroligt tråkig, att det inte får leva kvar det han gör där. Det är så många negativa saker som de här idioterna åstadkommer. Det är fruktansvärt.
 
Vi lämnar det för nu och går till något roligare. Är det ok?
– Det tycker jag.
 
1-0 borta mot Rangers för en vecka sedan, där du gjorde ett snyggt mål. Ringer skotska journalister hela tiden?
– Nej, inte längre. Nu har det lugnat sig. Det var mycket dagarna runt matchen, och det var först efteråt som jag fattade att de ville göra kopplingarna med en annan Larsson. Så det blev en del, men det var bara roligt. Lite annorlunda att svara på sådana frågor för en gångs skull.
 
Förstod du vad de sa?
– Det gick bra faktiskt. Jag tror att det försökte prata lite mer neutral engelska också – de är nog rätt medvetna om att det är ganska svårt för en icke-engelsman att förstå vad de säger ibland.
 
Har det ringt några skotska klubbar då?
– Nej, det har det inte gjort.
 
Inte ens Celtic?
– Inte till mig i alla fall (skratt).
 
Nu är det match om två dagar. Hur är känslan hos dig och i truppen?
– Det är en jättebra känsla både hos mig och i truppen. Där finns fortfarande saker som vill ut sedan i lördags. Ska man se något som helst positivt med det som hände i lördags, så är det att det kanske är bra att vi fick lite extra vila. Det ska bli fantastiskt roligt och jag hoppas på ett fullsatt Stadion, mot ett motstånd som är otroligt bra. Vilket det är, även om alla inte tror det. Jag har förstått att en del inbillar sig att vi mer eller mindre redan är vidare till nästa omgång, men så är det inte. Det är långt ifrån sanningen och det kommer att bli tufft på onsdag. Men samtidigt, roligare och mer inspirerande match får man leta efter.
 
Den känslan delar vi. Det enda som jag finner är likvärdigt med hur jag känner det är, var inför HIF och Mjällby hemma förra året.
– Jo, lite så ja. Nästan ingen i laget har varit i den här situationen tidigare. Visserligen var det första gången för de flesta av oss att när vi vann guldet förra säsongen, men det här är stort på ett annat sätt. Och förlorar vi inte är vi garanterade minst åtta Europamatcher till i höst, så det finns onekligen en del att jobba för på onsdag. Att se fram emot om vi lyckas i den här matchen.
 
Vad säger du annars om juli, med Djurgården borträknad är det tre vinster och tre oavgjorda?
– Ja, jag personligen hade en fantastisk månad i alla fall. Men det kanske var mer utanför fotbollen… Annars har den här månaden rullat på i ganska rask takt, och matcherna har nästan försvunnit i varandra. Om jag ska vara ärlig minns jag nog inte riktigt alla matcher vi har spelat.
 
Norrköping gånger två, Torshavn gånger två, HIF och Rangers borta.
– Just det ja. Det har varit en lite diffus månad, men en extremt rolig månad. Både att bli pappa och göra mål på Ibrox; det är en månad som jag aldrig kommer att glömma, så mycket är säkert.
 
På tal om det, efter matchen i Torshavn frågade jag dig om ni har kommit på ett namn till sonen, vilket ni då inte hade. Är det stackars barnet fortfarande namnlöst?
– Nejdå, nu har han fått ett namn. Hector heter han.
 
Vad fint. Var kommer det ifrån?
– Det kommer ifrån att vi har letat ihjäl oss efter namn, och så dök det upp. Sedan fastnade vi för det bägge två.
 
Hector Larsson, ett kommande klassiskt namn!
– Ha ha, vi får väl se.
 
Än en gång grattis till utmärkelsen Himmelrikets Favorit och lycka till på onsdag.
– Tack så jättemycket.
 
*****
 
Spelare (och antalet röster)
 
1. Daniel Larsson (23)
2. Daniel Andersson (15)
3. Dusan Melicharek (8)
4. Pontus Jansson (7)
5. Dardan Rexhepi (5)
5. Ivo Pekalski (5)
7. Wilton Figueiredo (3)
7. Markus Halsti (3)
9. Agon Mehmeti (1)
 
*****
 
Varje redaktionsmedlem har haft möjlighet att rösta på 3 spelare, som i turordning har fått 4, 2 respektive 1 poäng.

Magnus Johansson2011-08-01 18:54:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?