Fem Snabba efter Malmö FF - BK Häcken 2-2
Arne målade igen!

Oavgjort på Stadion efter en dramatisk drabbning mellan mesta mästarna och regerande mästarna.

Två olika skolor
Ganska tidigt såg man att det är två olika skolor som möttes.
MFF:s tålmodiga posseisionspel i avvaktan på att hitta den lilla luckan eller tempoväxlingen som öppnade upp, mot Häckens blixtsnabba välsynkroniserade omställningar efter lite längre raka uppspel. MFF med hög press ända in i det gulsvarta straffområdet och Häcken som sjönk ner tjugo meter in på egen planhalva innan man satte in försvarsattacker mot de himmelsblå.
Intressant och kul att se hur båda lagen har olika kvaliteter och spelartyper.

Mycket "nästan"
Första halvleken var en synneligen kontrollerad tillställning.
Båda lagen skötte sina defensiva åtaganden bra, Häcken var samlade runt sitt eget straffområde och MFF:s press bet hyggligt högt upp i banan, men samtidigt gjordes små misstag här och där som gav lagen chansen att skapa något, men det stannade allt som oftast vid "nästanlägen". Delvis på grund av slarv från de offensiva spelarna och delvis på grund av uppoftrande försvarsspel stannade farligheterna vid några skott från distans och halvfarliga inspel i straffområdet.

Kallduschen
Inte särskilt logiskt sett till inledningen på andra halvlek kom 0-1 till bortalaget på en hörna i den femtionde minuten.
Ett ovanligt passivt MFF-försvar fick se Häckens Hovland nicka in bollen och sett till att MFF kändes påkopplade och på gång var det en veritabel kalldusch.
Att hamna i underläge efter en matchbild som kändes rätt kontrollerad kan slå ner de flesta i skoskaften.

Snabb replik och en vägran att förlora
Det är emelltid svårt att slå ner detta MFF i skoskaften, så i stället för att tappa sugen och tron gjorde MFF precis tvärtom och tre minuter efter Häckens ledningsmål kom kvitteringen genom Stefano Vecchia. Efter det trummade MFF på fint och det såg ut som att man åter hade fin kontroll på matchen, men åter kom ett Häckenmål till 1-2 lite oväntat genom Traoré.
Inte heller detta lyckades knäcka Di Blåe som drivs av en enorm vinsthunger just nu och i åttiosjunde minuten pressade man fram ett självmål och kvitteringen var ett faktum. MFF anno 2023 vägrar helt enkelt att förlora.

Ingen katastrof
Att tappa poäng hemma är kanske inte det roligaste för ett lag som vunnit åtta matcher i rad, men samtidigt är det ingen som helst katastrof.
Häcken var ganska piskade att vinna, men i och med dagens kryss är de gulsvarta fortfarande sex poäng bakom de himmelsblå och sett över hela matchen tycker jag att MFF var bäst.
Det finns ingen anledning att hänga med huvudet trots två tappade poäng utan nu gäller det att ladda om och ta sig an nästa toppmatch mot Elfsborg i Borås.