Lagbanner
Fem snabba efter MFF - Mjällby - Se på fan
Fina, fina Sören!

Fem snabba efter MFF - Mjällby - Se på fan

Malmö FF vann igen. Mot Mjällby! Kryss i taket.

Kvalitet när det behövdes
Efter tre raka förluster mot Mjällby ställde Rydström upp med ett lag med kraft, rutin och kvalitet. In med spelare som Sören Rieks och Martin Olsson och det var de gamla rävarna som var skillnaden i första halvlek.
Mjällby hade några halvchanser inledningsvis, men missade och när MFF istället fick chanserna så kom målen. Pontus Jansson var en gigant på hörna och på returen dök fina Rieks upp.
Något senare fick Kiese Thelin fram foten och satte 2-0.
Och det var precis det som behövdes. Pausvila.

Dag på jobbet
I den andra halvleken var det inte helt otroligt spännande. Malmö kontrollerade. Hade några halvfarliga chanser i omställningarna men det var aldrig riktigt nära att bli fler mål. Stabilt så det förslår.

Fina byten
Och Rydström gör byten när det behövs som bäst. Vi har en lite slarvig period som ger Mjällby två halvfarliga omställningar och då satte Rydström in det som behövdes. In med AC, Bolin, Zätterström och Berg som spelar av matchen. Fint Rydström.

Grisseger
Det var inte alltid så vackert spel, men den här gången slog vi Mjällby på det som de knäckt oss med - Grisfotbollen. Att ge allt i varje duell. Inte släppa nån över bron. Inte ge någonting. Inte låta Mjällby tro att de har något att hämta. Grisfotboll - Vackert!

10 poäng ner till nästa gäng
Ja. Det är inte helt klart än, men med tio poäng ner till nästa gäng när fem omgångar kvar så är det klart att det ser rätt just ut.
Hallå där nere.




 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2024-09-29 18:24:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?