3 - 2

Fem snabba KI Klaksvik – Malmö FF 3-2

Di blåe stod för ännu en mycket undermålig insats ute på Färöarna men tog sig åtminstone vidare i CL-kvalet. Däremot inte mycket mer positivt än så.

Patetisk inledning
Redan efter drygt en minut var det dags för nästa baklängesmål. Sören Rieks drog på sig en makalöst onödig hans som gav Klaksvik en fast situation i ett bra läge. Den utnyttjade man till fullo då MFF:s backlinje verkade tro att domaren inte hade blåst igång matchen ännu. Fruktansvärt sömnigt försvarsspel. Sen kan kanske Friedrichs ingripande också ifrågasättas. Borde han möjligtvis inte ha stannat vid sin linje där? I med detta mål blev det 8:e raka matchen där MFF släpper in ett mål.

Kan Bolin fylla Nanasis skor?
De första 10 minuterna från MFF var nog nästan bland det värsta man har sett sedan debaclet 2022. Men då helt plötsligt blixtrade man till genom Pena som slog en magnifik genomskärande pass på Hugo Bolin som till en början höll inne skottet innan han avslutade kyligt bakom målvakten. Kvitterat och man kunde slappna av lite igen även om den första halvleken minst sagt lämnade en hel del att önska spelmässigt.

Kylig straff
Strax innan timmen spelad tilldelades MFF en straff efter att Klaksvikspelare gjort ner Rieks ganska fult med armbågen. En solklar straff. Kapten AC fick sedan äran att placera bollen på punkten och slog en mycket säker straff nerborrad vid vänstra stolpen. Otagbar för målvakten. Steken var vänd och 2-1 till MFF. Gött.

Tyvärr Friedrich, det håller inte
Tre tavlor på sina två senaste matcher och nästan två insläppta mål per snitt i de matcherna han har spelat. Nädu Friedrich. Det här var en målvaktsinsats som man sällan skådat tidigare. Återigen vändes steken. Nu åt andra hållet till Klaksvik efter snudd på två identiska tabbar från Friedrich på fasta situationer där bollen bara letar sig förbi honom. Frågan är när han får sin nästa start i MFF-tröjan? Det känns som den dagen kan dröja. Tre insläppta mål på fasta situationer idag. Vad har egentligen hänt med den delan av spelet sedan Cornelius har varit borta?

Vidare, men många frågetecken inför framtiden
MFF gjorde väl ungefär så lite man behövde. Man åkte ut till Färöarna och förlorade, men tog sig vidare till den tredje kvalomgången till Champions League där vi kommer ställas mot antingen PAOK Thessaloniki eller Borac Banja Luka. De grekiska mästarna PAOK är givetvis favoriter att gå vidare även om de åker till Bosnien med ett ynka måls försprång. Blir det PAOK som MFF får möta så är man rätt orolig för hur nuvarande MFF kommer hantera ett sådant motstånd. Nanasi och Cornelius verkar vara sålda vilken sekund som helst och några ersättare är i nuläget inte på plats och matchredo. Haksabanovic sägs fortfarande inte vara i närheten av att vara i lagträning. Det lämnar frågetecken för egen del.

Hur känner ni om kommande framtid för MFF? Kommentera nedan!