Lagbanner
Eleda Stadion, 2024-09-22 16:30

Malmö FF - Häcken
4 - 0

Fem snabba: Malmö FF - BK Häcken 4-0

Fem snabba: Malmö FF - BK Häcken 4-0

MFF hade under söndagen ett utgångsläge att i princip stänga Allsvenskan. Något man förvaltade efter en riktig håll-käften-insats!

Startelvan
I mina ögon var det en rätt så logisk elva som ställdes ut i dagens match. Dahlin tillbaka mellan stolparna efter 2 matchers vila. Berg hade en fin sista halvtimme borta mot GAIS i onsdags vilket också belönades med en startplats mot Häcken. Botheim förpassades till bänken vilket även det kändes rimligt med tanke på hans prestationer på senare tiden.

Som han är tillbaka vår kapten!
Det behövdes bara dryga 6 minuter. Då var det rätt man på rätt plats. Bollen spelas in centralt från Lasse Berg Johnsen till en rättvänd Anders Christiansen, och då blir det allt som oftast farligt. En perfekt högerdoja placerad perfekt nere vid vänster stolpe på Häckenmålvakten Peter Abrahamsson som var chanslös. 1-0 MFF.

Hetlevrad AC
Inte nog med att han gjorde ett tjusigt mål, AC var inblandad i flera dueller där han både gav och tog. Inte minst när han fick ett gult efter att ha saxat landsmannen Mikkel Rygaard ganska fult. Det var nästan så att det smittade av sig på hela matchbilden efteråt där det blev mer duellspel än bollspel.

Ja men vi tar väl en rubrik till om AC
AC, AC, AC. Alltid i händelsernas centrum i dagens match tills han blev utbytt efter dryga timmen. Bara ett par minuter in i andra halvlek skickade Gabriel Busanello in ett lågt och hårt inlägg som Oliver Berg, medvetet eller omedvetet, släppte perfekt till AC som gjorde en liten lätt överstegfint innan han vek in åt höger och avslutade högklassigt upp i högra krysset. Vilken spelare! Ett väldigt lägligt mål för MFF som annars blandade och gav lite i andra delen av första halvlek och även i inledningen på andra halvlek. Skönt med lite andrum.

Guttarna levererade!
Vilken match för våra norrmän! 1 assist på Lasse Berg Johnsen, 1 assist och 1 mål på Erik Botheim och 2 assist på hackkycklingen Oliver Berg! Även en ”honorable mention” till Colin Rösler som stod för en fläckfri insats där bak tillsammans med de övriga försvarsspelarna. 11 poängs försprång ner till närmsta deltagare (DIF) som förvisso har en hängmatch att spela, men nu återstår det sex allsvenska matcher där fyra av dem är hemma på stadion. Är Allsvenskan punkterad? Ja, det är den.
 

Jens Ljunggren2024-09-22 18:32:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?