Fem snabba - Malmö FF - Halmstad BK

Det var lite nervöst ett tag, men i slutändan visade pågarna att vi egentligen aldrig behövde vara nervösa.

Startelvan
Derek Cornelius är vidare till semifinal med Kanada i Copa America och därmed var han givetvis inte med idag. Sergio Pena spelade också för Peru i Copa America. Där blev det dessvärre uttåg redan i gruppspelet men han har ännu inte anslutit till truppen. Gabriel Busanello gick först in i full träning i fredags efter en lättare överansträngning. Han var inte heller redo för spel i dagens match. Den största överraskningen för de flesta var möjligtvis att Hugo Bolin fick starta på bänken efter en period där han har presterat väldigt bra. Istället fick Oliver Berg förtroendet vilket å andra sidan också var förståeligt med tanke på lite speltid han har fått i år pga flera olika skador. In istället för Cornelius, Pena och Busanello kom Nils Zätterström, Anders Christiansen och Martin Olsson.

AC tillbaka i målprotokollet
Om man räknar med träningsmatchen mot Lyngby så har AC gjort mål i sina två senaste matcher. I den 22:a matchminuten stod han på rätt ställe när bollen något turligt letade sig fram till honom. Väl där var AC kylig och rullade in den i nätet som gav MFF en skön ledning efter en lite hackig inledning.

En rostig Oliver Berg
Det sprudlade inte direkt om Rydströms ”favoritgubbe” Oliver Berg. I den 29:e minuten slog han en fullkomligt huvudlös pass nära eget straffområde rakt på Halmstadspelare som följde upp det med ett perfekt avslut stolpe in bakom Dahlin. 1-1. Ett makalöst onödigt mål att bjuda på. Det känns som att Berg behöver lite fler minuter innan han kan hitta tillbaka till den fina form han hade på sensommarn/hösten förra året.

Tack o lov för dig Sebbe!
När andra slarvar så ser konstanten Sebastian Nanasi till att reparera deras misstag. Efter ett superfint kombinationsspel i den 38:e minuten lyckades Nanasi bryta sig igenom Halmstads trånga försvarslinjer och petade bollen förbi målvakten till en Isaac Kiese Thelin som fick göra ett av sina enklare mål. 2-1 till MFF som också stod sig in i halvtidsvilan.

Spiken i kistan, och lite till...
Den första halvan av andra halvlek var rent ut sagt riktigt dålig från MFF, men efter två byten runt 70:e minuten i form av Taha Ali och Niklas Moisander in så började man få lite fart på grejerna igen. Bara ett par minuter senare i 74:e matchminuten får MFF ett fint omställningsläge. Kiese Thelin släppte bollen vidare till Botheim som skottfintade sig förbi Halmstadspelare och avslutade kyligt bakom målvakten. Drygt 10 minuter senare gjorde man två ytterligare byten i Hugo Bolin och Otto Rosengren och även de bytena fick minst sagt bra effekt. I den 85:e minuten avslutade Nanasi mot bortre (högra) stolpen som Halmstadmålvakten förvisso räddade. Däremot kunde han inte limma bollen utan han stötte ut den till en Hugo Bolin som kunde lägga in den i öppen kasse. På tilläggstid var Bolin framme igen och lyfte bollen iskallt över målvakten. Dessutom assist från Niklas Moisander som inte händer varje dag. 5-1. Punkt slut. Utan att imponera större delar av matchen gör MFF fem mål framåt. Det säger ändå någonting.