Fem snabba MFF-DIF
Dubbel målskytt (åtminstone nästan). Och även i övrigt imponerande.

Så otroligt skönt att slippa den där kniven på strupen och få uppleva en stabil och klar seger. Eller som vi brukar säga (sjunga): Så jävla enkla tre poäng!

Snacka om att gå på knock!
Jag var inte riktigt på hugget vid matchstart, på grund av dålig planering fick jag springa mellan kök och TV för att få färdigt våra hemmagjorda pizzor. Det tog Malmöspelarna definitivt inte nån hänsyn till. Det var fullt ös framåt redan från avspark. Knappt hade Andes Andersson i studion hunnit nämna att MFF inte slår alls lika mycket crossbollar som DIF så slog hans namne Christiansen en väldigt fin sådan till Bolin, en läcker nedtagning senare så var 1-0 ett vackert faktum när det inte ens gått tio minuter. Ytterligare 10 minuter senare ville AC också hamna i målprotokollet. Första skottet tog på en försvarare men vår kapten tog hand om bollen själv och drämde in returen i nätmaskorna. Sen kunde det ha blivit ett grymt snyggt mål när Botheim klackade fram bollen till AC. Men det blev istället dags för Bolin igen, han fick det att se enkelt ut när han tog sig fram längs kant och mållinje och satte lika enkelt dit trean. Jaja, jag vet att det officiellt inte blev Bolins mål eftersom det tog på en Djurgårdare men i min bok var det hans mål.

Åå vilken stjärna han är
Han spelade bara en halvlek idag, vår himmelsblåa Zidane, men vilken halvlek det var! Visst, formen har varit på uppåtgående, men idag var det ett stort kliv ytterligare - det var som att se "den gamle" AC igen. Underbart att se, framför allt för hans egen skull men också självklart för MFF:s. Han var inblandad i det mesta den gode AC. Han pressade, vann boll, slog delikata passningar, sköt, gjorde mål och uppträdde som en kapten. Säkert klokt att han fick vila i andra även om jag gärna hade sett honom ännu mer idag. Många viktiga matcher stundar och då är en AC som spelar så här oerhört viktig.

Hugo Hugo Hugo
"Han kommer till avslut hela tiden Bolin!" skrek kommentatorn en bit in i andra halvlek. Det stämmer ju och det fullkomligen sprudlar med självförtroende om den unge Hugo. Han har verkligen tagit enorma kliv den här säsongen och håller nu en stabilt hög nivå. Han är så otroligt trygg med bollen, och visar ju idag att han är "hyfsad" på det där med målgörande också. Det är inte länge sedan vi skanderade "Hugo, Hugo, Hugo" när Hugo Larsson fick sitt snabba genombrott i den himmelsblåa tröjan och nu fortsätter i Bundesliga och landslaget. Nu har vi ännu en Hugo att skandera åt!

Utnyttja chanser
Djurgården gav absolut inte upp efter den tunga första halvleken och kom ut betydligt starkare i andra halvlek efter sina tre byten i paus. Men även om stockholmarna tryckte på ordentligt och kom till chanser så kunde de absolut inte utnyttja dem. Kvalitén framåt var verkligen ingen höjdare. Gör man inte mål på riktigt klara målchanser, är det svårt att vinna matcher och detta gäller ju i synnerhet mot MFF.

FLABBEN
Nej, jag är inte ofta så malmöitiskt kaxig, men alltså... Fyramålsvinst i toppmötet mot serietvåan och gå till landskampsuppehåll med 10 poängs ledning (ja med en match mer spelad) och dessutom fortsatt Europaspel. Man kan ju inte annat än må bra som MFF:are just nu! Eller jo, det kan man nog - för bara ett par dagar sedan såg jag exempelvis ett inlägg från en som tyckte att Rydström skulle se till att "skärpa sig eller avgå". Hen kanske just nu går och är sur för att vi inte fortsatte stänka in mål i andra eller över att vi släppte till för mycket chanser och det kan man ju också välja att vara. Men jag väljer att njuta till fullo just nu och lyssnar icke på några negativa tongångar.