Fem snabba Sparta - MFF 2-0 - Europa League nästa

Det blev aldrig speciellt spännande. Malmö föll tungt i Prag och får nu spela Europa League.

Det ändrades om en hel del igen i startelvan när Rydström ställde sin elva på benen. Det blev någon form av 3-5-2/5-3-2-uppställning enligt följande
Stryger Larsen, LBJ, AC, Pena, Busanello
Rieks, IKT
Det blev en elva med tyngd och rutin för att möta Sparta Prag.

Straffar
Domaren hade bestämt sig för att detta var hans match så han tog alla chanser att hamna i centrum matchen igenom. Det började efter en dryg kvart när han hittade en straff när Zätterström var i duell med en Spartaspelare efter en hörna. Totalt feldömd straff utifrån de bilderna man kunde se. Två spelare som höll om varandra.
Straffen tog Birmancevic och sköt över. Hoppet levde.
Några minuter senare kom AC in i straffområdet efter fint anfall och fälldes, Straff. Helt korrekt. AC tog den själv - men målvakten räddade. Det finns ju en gammal sanning att man inte ska slå straffen om man fälls och det skulle han kanske inte nej. Men statistiken säger annat. Nåja.
I andra halvlek kom sen den avgörande straffen. Busanello i duell med en Pragspelare, som såg ut att i princip falla innan duellen med Busanello men straff blev det och denna var åtminstone inte horribelt feldömd.
Lukas Haraslin la upp bollen och dundrade in den. 1-0, och 3-0 totalt. Då var det över. Matchminut 80.

Avgörandet
När väl 1-0 kom så var det över. Malmö gick ner en nivå och blev upprullade minuterna efter ledningsmålet och så var det 2-0 i öppet mål. Vackert anfall. Malmö vaskade fram några chanser på slutet, bland annat en nick från Stryger Larsen, men det hade inte spelat någon roll. Det var över.

Prag bättre
Sett över två matcher är Prag riktigt bra. De släpper knappt till några chanser och har bortsett målen i dag en i ribban och ett mål som dömdes bort för offside.
Vi kunde gått vidare. Vi hade några halvchanser att reda ut det, men det var aldrig riktigt nära. Vi hade behövt lite flyt, lite stolpe in. Den fanns inte i dag. Vi hade behövt göra två perfekta matcher, men gör två godkända. Det räcker inte på den här nivån.