Lagbanner
Friday I´m In Love - Utanför bruset

Friday I´m In Love - Utanför bruset

Malmö FF gjorde ett guldryck medan Pontus Kroon lyckligt ovetandes halkade runt på Kebnekaises glaciärer.

Det har varit en lite stökig MFF-sommar. Framförallt kändes det som att vi tappade en hel del stabilitet efter att Derek Cornelius lämnade oss och bra resultat har blandats med bottennapp och trots att målen fortsatt har producerats har det läckt bakåt, vilket gett en känsla av otrygghet.

Samtidigt har vi gjort ett anständigt Europakvalspel där vi efter två klara förluster, men inte alls usla prestationer, mot Sparta Prag hamnade i gruppspel i Europa League. Detta medan det allsvenska tillståndet varit relativt konstant då vår utmanare Djurgården visat ungefär lika svajig form som vi.

Därför var det en extra viktig match i söndags då tre poäng åt det ena eller det andra hållet skulle komma att betyda oerhört mycket och det slitna uttrycket "sexpoängsmatch" ägde onekligen sin relevans den här gången.

Malmö FF gjorde processen kort och avgjorde matchen och möjligen guldstriden redan i den första halvleken. Det var å andra sidan något jag inte hade en blekaste aning om.då jag var ute på vift i Tarfaladalen och på Kebnekaises glaciärer förra veckan.

Jag visste att det skulle bli sporadisk kontakt med mitt mobilnät och att det sannolikt skulle bli problematiskt med internet också, men jag hade inte riktigt föreställt mig att vara helt onåbar i nästan fem dygn mellan torsdag morgon och måndag kväll.

Det var väldigt längesedan jag var så avskuren och det innebar lite prövningar, inte bara rent MFF-relaterat, utan även på grund av att jag är väldigt mån om att hålla kontakten med min älskade hustru som var kvar hemma i Lund. Vi konstaterade dock båda att det var nyttigt för oss att hållas lite på halster några dagar och återseendet var blev lite extra lyckligt.

Lyckligt blev det givetvis också när jag äntligen fick nät igen i Nikkaluokta på måndagkvällen och jag fick se vad MFF åstadkommit dagen innan. Jag hoppades givetvis på tre poäng, men som jag nämnde tidigare har sommaren gett en lite otrygg känsla och matchen mot Djurgården kändes oviss. Nu visade dock MFF klassen och jag fick en riktigt härlig överraskning.

Det känns onekligen härligt att komma hem till ett positivt MFF-land efter en väldigt fin och välgörande tur till Lappland.

Att få tänja på sina gränser och klättra på glaciärer, vandra över stock och sten i magiskt vacker natur, dricka vatten direkt ur fjällbäckar och sjöar och samtidigt helt komma undan bruset från det moderna samhället är oerhört lyxigt, men det är också en oerhörd lyx att få komma hem till en underbar fru, ett Skåne i Medelhavsvärme och ett Malmö FF som mår väldigt bra.

Nu laddar vi inför slutspurten i allsvenskan och åtta häftiga matcher i Europa League. Stackars Rangers förresten, kan de aldrig få slippa det där jobbiga gänget från Malmö?
Jag ser skotske skolvaktmästaren Willie i Simpsons i ett av sina mest upprörda tillstånd framför mig, när jag tänker på Rangerssupportrarnas reaktion på MFF-lotten.

Med den bilden önskar jag er alla en riktigt trevlig helg!

Idag för tre år sedan skrev Chief Ulf Nilsson om vikten av att vi kunde behålla Anel Ahmedhodzic över säsongen 2021 och även då laddade vi för guldstrid och spännande Europaspel.

Veckans låt dedikerar jag till min fru som jag nu varit gift med i fem fantastiska år. Jag brukar säga att det finns en Elvislåt för varje tillfälle och vid varje tillfälle stämmer just den här titeln.
 

Pontus Kroon2024-09-06 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?