Malmö FF kom till spel utan flera viktiga spelare och fick nöja sig med en poäng.

Kiese Thelin borta. AC borta. Haksabanovic borta. Vecchia borta. Rösler borta. Dessutom behövde, får man förmoda, Dahlin, Bolin och Pena vila. Det var alltså en startelva som Rydström fick ställa på benen som saknade flera viktiga spelare. Det gav följande elva på Gamla Ullevi.
Stryger, Ponne, Nisse, Busanello
Otto, LBJ
Rieks, Berg, Ali
Botheim

Matchen hann knappt börja innan Mervan Celik satte bollen i nät bakom Friedrich efter ett fint inspel från högerkanten. Men till hemmapublikens förtret valde domaren att döma bort målet för offside. Jag tycker det är ett mål som jag hade accepterat om domaren hade blåst för mål men diskussionen från Max var helt obegriplig. De ritade ut en linje och menade på att målet borde godkännas. Samtidigt ser man på bilden hur Celik har foten över linjen.
Jag vet inte om linjen var korrekt dragen - och hade köpt om det blev mål - men hur Max kan dra en linje som visar på offside och hävdar att den visar att det inte var offside är verkligen helt obegripligt.

Nåväl. Därefter fick matchen ett förväntat utseende. Malmö hade mycket boll men hade också svårt att hota på allvar. Eller om man ska vara ärlig - överhuvudtaget. MFF försökte, som vanligt, mest anfalla till vänster men Ali hade inte vaknat på rätt sida och det var en hejdlös rad felaktiga val från hans sida. Samtidigt fick vi inte in Berg i spelet och ännu mindre Rieks. Så det var få hot.

GAIS krigade om varje boll och spelade ett fysiskt spel som klart påverkade vissa av våra spelare som såg passiva och rädda ut i perioder. Vi gillade verkligen inte deras fysiska spel. GAIS gjorde precis vad de skulle och fick matchen dit de ville. Mycket kamp och lågt tempo från vår sida.
Om något lag var närmast mål i första halvlek var det GAIS. MFFs bästa chans kom på en Pontus Janssonnick men avslutet gick över.

In till andra halvlek då. Rydström pratade om att han trodde att GAIS skulle börja tröttna, men antalet gånger vi har nött ner motståndet i år är lätträknade, och det blev inte heller så i dag. Om något blev vårt spelövertag något mindre, även om det kanske blev något fler chanser offensivt.

Men likt första halvleken var det få gånger som det kändes riktigt, riktigt farligt för oss eller för hemmalaget. Rieks hade ett fint skruvat skott som gick strax utanför, Pontus Jansson vräkte sig fram och nickade via en back i ribban men det kändes ändå chansartat och målen uteblev.

GAIS satte ytterligare en boll i mål på slutet men denna gång tyckte till och med Max att det var offside och målet dömdes korrekt bort. Och det blev heller inga mål efter det. Vare sig korrekta eller inkorrekta. Mållöst slutresultat.

-----------------

0-0. Man kan tycka att det är svagt av stora mäktiga Malmö FF att inte vinna mot lilla GAIS, men jag vill nog mena på att det är ett godkänt resultat ändå utifrån förutsättningarna. GAIS är bra. De är ett av seriens bästa hemmalag och inget lag man bara kör över. Vi saknar flera viktiga spelare och får inte igång anfallsspelet speciellt bra då. Det blir en matchbild vi inte alls önskar och vi har inte kvalitet att justera den. Rydströms byten ger egentligen noll effekt för matchbilden.

------------------------
Det man kan önska är ju att vi kanske ibland kan spela lite enklare när vi saknar flera viktiga spelare.
Vi har liksom inget annat spel att plocka fram. Vi spelar på samma sätt som när vi hade Nanasi eller AC. Då blir det svårt.

Jag tycker Oliver Berg gör en klart godkänd insats i dag, men han är, just nu åtminstone, inte den kreatör vi behöver. Men jag tror också folk underskattar hur svårt det är att vara kreatör i det sättet vi spelar. Att bara gå in och sätta massa perfekta spel när vi möter GAIS borta och man själv knappt spelat tia är inte lätt. Det tar tid att få det att fungera.

Ali är ju som vanligt ett mysterium. Kan vara planens överlägset bästa spelare men han har nu spelat i 23 matcher. Han står på noll mål. Det kan trots allt inte vara godkänt.

Något som var bra? Jag tycker Ponne-Nisse fungerar fint igen. Ponne är genomgående vår bästa spelare tillsammans med LBJ.

Även Ricardo Friedrich gör en bra match igen. Har, framförallt i första halvlek, några passningar som är obegripligt dåliga men i övrigt fin match.

Jaja. Nya tag. Vi behöver få tillbaka lite offensiva nyckelspelare så kan det se bättre ut, men vi har också haft två ganska tuffa bortamatcher. Vi kommer ur det utan insläppt. Det är positivt.
Att vi knappt skapat något på dessa två är såklart det negativa.