Lagbanner
Himmelrikets favorit i augusti: Det finns ingen annan ambition än att vinna

Himmelrikets favorit i augusti: Det finns ingen annan ambition än att vinna

Det är tätt mellan matcherna och ont om intervjutider. Men nu är augusti månads spelare officiell.

Hallå Lasse Berg Johnsen! Vi talades vid för ganska exakt en månad sedan…
Ja, det minns jag. Trevligt!

Anledningen att jag ringer är den samma den här gången, du har blivit framröstad till Himmelrikets favorit föregående månad!
Tack för det, tack för det!

Första frågan är enkel, två dagar efter match mot AIK, hur mår du?
Tack, bra. Det var inte en optimal match från vår sida, vi vill ju alltid ha tre poäng med oss. Men vi höll åtminstone nollan på en besvärlig plan mot ett tungt motstånd, ibland får man acceptera ett kryss.

Även om det bara blev en poäng, ingen av toppkonkurrenterna tog ju chansen att knappa in på serieledningen. Många menar att SM-guldet nu är riktigt nära. Hur pass håller du koll på tabellen och matematiken?
Visst håller man koll på tabellen. Men fokuset är enkelt, vi ska bara vinna våra matcher tills det är klart. Något annat behöver vi inte tänka på. Vi har haft en bra säsong hittills, det är bara att bygga vidare.

Augusti var en händelserik månad… Med några veckors distans, hur ser du på de två matcherna mot Sparta Prag?
Att vi fick känna på riktigt tufft motstånd. De matchade oss i princip allting, var fysiska och gick in man-man. Dubbelmötet tappade vi egentligen på hemmaplan. Där skulle vi med lite mer tur gjort fler mål eller åtminstone mål och skaffat ett bra resultat inför returen. Det lyckades vi inte med. Och där nere… Visst kunde vi gjort mål på vår straff men de kunde å andra sidan ha gjort mål på sin. Det var trots allt kul att spela mot dem även om de vann rättvist. Kul att få känna på den nivån, det tar vi med oss in i Europa League.

Och hur sammanfattar man 4-0 mot Djurgården?
Det var en viktig match för oss. Viktigt att visa vår bästa sida på hemmaplan efter några svagare resultat, viktigt att prestera i serien efter stora europamatcher och viktigt att kunna prestera när det ligger extra tunga poäng i potten. Fantastisk känsla att klara av det med ett sådant resultat inför vår otroliga publik. Bästa möjliga innan ett landslagsuppehåll.
Men nu är vi igång igen och har redan klarat av en match mot AIK: Det gäller hela tiden att hålla uppe koncentrationen, vila när man måste och få ut prestation i varje match, även när de kommer tätt.

Det blir som sagt Europa League i höst och lottningen är klar. Är det någon match du ser särskilt fram emot?
I det här nya systemet, det är knappt jag håller reda på alla som vi ska möta. Galatasaray är väl hemma? Kul att möta lag som Rangers, Ferencvaros… Allt ska bli roligt, men mest ser jag fram emot att göra det på Eleda. Jag tror verkligen vi kan göra bra ifrån oss i höst, även på bortaplan.

En annan stor händelse för laget under augusti är att Sebastian Nanasi nu lämnat. Hur påverkar det gruppen när en så viktig spelare plötsligt försvinner?
Det är klart det blir tomt när en så bra spelare och en lika central person i omklädningsrummet försvinner. Visst märks det, men någonstans hör det till vardagen att bra spelare flyttar vidare till högre nivåer. Det blir absolut ett sportsligt tomrum, men också en möjlighet för andra spelare att fylla det. Det är vad jag också tror kommer att hända.

Till sist… Ny match mot GAIS på onsdag. Hur kommer det att gå?
Ni kan förvänta er en kul match, tror jag. Jag känner inte GAIS så himla väl men de spelar direkt, med hög intensitet och är bra strukturerade. Det gäller att vi får i gång vårt spel och då kommer målen. Nu gjorde vi inga mål mot AIK senast så det vill vi ändra på snarast. Det finns ingen annan ambition än att vinna.   

 

John Börén2024-09-18 16:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?