Lagbanner
Himmelrikets Favorit i juni: "Jag älskar den här klubben"

Himmelrikets Favorit i juni: "Jag älskar den här klubben"

När Tokelo Rantie på onsdagseftermiddagen stiger av bussen, som tagit honom och de andra spelarna från flygplatsen, utanför spelarhotellet i Tallaght, går Himmelriket fram och berättar för Tokelo Rantie att han är månadens spelare. Eller som vi säger: Himmelrikets Favorit.

Grattis, Tokelo, månadens spelare i juni!
– Oj, tack så jättemycket. Det betyder jättemycket för mig att höra att folk uppskattar vad jag gör. Jag känner mig både hedrad och tacksam för det. Jag hoppas kunna fortsätta så här så att jag får våra supportrar att uppskatta mitt spel även fortsättningsvis. Jag tror inte du förstår hur glad jag blir av detta, att bli framröstad till månadens bästa spelare. Det betyder mycket för mig.
 
Kom det överraskande?
– Verkligen. Och samtidigt inser jag att jag måste fortsätta att utvecklas för att bli ännu bättre.
 
Är du nöjd med juni-månaden?
– Hur mycket jag än hatar att förlora, så är nederlag i fotboll en del av spelet. Och det senaste resultatet var verkligen inte bra för oss, men nu ska vi förhoppningsvis inte göra om misstagen som vi gjorde där. Till i morgon (läs: torsdagen) ska vi vara tillbaka på vinnarspåret.
 
Och igen gjorde du ett fantastiskt mål. Jag tänker på det mot Elfsborg.
– Ja, det var ett briljant ögonblick. Det tillsammans med några andra i år är sådana mål som jag alltid kommer att minnas. När min karriär är över kommer dessa säkert att stå ut. Men inte bara för min egen del är jag glad över målen, det betyder väldigt mycket för mig att jag fått göra dem i Malmö FF. Jag älskar den här klubben redan förstår du. Allt som görs och har gjorts för mig uppskattar jag mycket, så det känns viktigt för min del att ge tillbaka på planen. Det är ju så jag kan visa att jag är lycklig att vara här, att supportrarna och mina lagkamrater och coachen kan vara nöjda med mig.
 
Kan du säga att du betraktar Malmö som ditt hem nu?
– Absolut, det gjorde jag från dag ett. De flesta i laget visste vem jag var redan innan jag kom till klubben, så det var lätt för mig att smälta in i laget. De tog emot mig med öppna armar, och stöttade mig direkt. Jag kom till Malmö med ett gott och öppet hjärta och fick… hur ska jag säga? Jag trodde inte i min vildaste fantasi att mottagandet och kärleken jag fick skulle vara så stort och varmt. Visserligen hade jag kanske hoppats att det skulle bli som det blev, men jag vågade nästan inte tro det. Jag kommer aldrig att glömma vad mina lagkamrater gjorde för mig. Det är också en stor del, som jag sa, i att jag ger allt för laget, för det är mitt enda riktigt bra sätt att ge tillbaka till dem.
 
Och nu väntar internationella matcher för dig och MFF.
– Och det ska bli så jätteroligt. Det är första gången som jag spelar ute i Europa, och förhoppningsvis kan det också innebära att jag kickstartar min internationella karriär. Det skulle vara viktigt och roligt om jag får visa upp mina färdigheter. Men samtidigt, vinner inte vi tillsammans spelar det ingen roll om jag gör bra ifrån mig. Laget är det viktigaste av allt.
 
Än en gång grattis, Tokelo!
– Tack så jättemycket.
 
***
 
Spelare (och antal röster)
 
1. Tokelo Rantie (38)
2. Jiloan Hamad (13)
3. Ricardinho (11)
4. Simon Thern (10)
5. Emil Forsberg (8)
6. Markus Halsti (4)
 
 
***
 
Varje redaktionsmedlem lägger sina röster på tre spelare, där den bästa får 4, den näst bästa får 2 och den tredje bästa får 1 poäng.

Magnus Johansson2013-07-05 16:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?