Lagbanner
Himmelrikets fotbollsgala 2017: Årets mål

Himmelrikets fotbollsgala 2017: Årets mål

De nominerade är....
Anton Tinnerholms 6-0 mot Elfsborg hemma:
I Anton Tinnerholms show blev sista målet - ett solomål - grädden på moset. Högerbacken Tinnerholm lekte med Elfsborg försvar, kom fri och placerade in bollen till 6-0.
Erdal Rakips 2-1 mot Östersund hemma:
Med två man utvisade såg det jobbigt ut för MFF, men på övertid kom ännu ett avgörande. Efter att AC dragit upp bollen hamnade den hos Rakip som var iskall i straffområdet och rullade in 2-1 inför ett kokande stadion.
Anders Christiansens 3-1 mot Norrköping:
När vi behövde det som mest klev superdansken fram. På egen hand tog han hand om bollen, drev den mot Pekings mål och satte den sen i bortre krysset från distans.

Och vinnaren är...
Vi minns tillbaka...

Malmö 25 september.
MFF är tillbaka i Malmö efter att dagarna tidigare sånär tappat en ledning till förlust mot Östersund i matchens allra sista sekunder, men Johan Dahlin räddade poäng och självförtroende då och siktet var inställt på att ånyo vara en av nyckelspelarna. Motståndet var tufft även om insatserna pendlat rejält i kvalitet från Elfsborgs sida. Matcherna mot Elfsborg har ju annars de senaste åren ofta inneburit tuffa matcher där spelkvaliteten varit hög. Dagens match skulle inte bli något undantag - Från ena lagets sida åtminstone.

Det dröjde inte länge innan 1-0 kom. En för dagen stekhet Anton Tinnerholm kom fint på högerkanten efter en passning från Markus Rosenberg och slog in bollen mot Carlos Strandberg - Trodde vi dödliga. Tinnerholm såg en Elfsborgaren, Jörgen Horn, i bättre läge och valde att valla in bollen via försvararen istället. 1-0 i minut 9.
2-0 kom med fem minuter kvar av första halvleken. AC tog ett snabbt inkast till Tinnerholm som satte fart, utmanade fyra elfsborgförsvarare och såg Jon Jönsson, vår gamle mittback, i ett bra läge. "Han har ett bra hjärta" tänkte Tinnerholm och skickade snabbt in bollen till Jönsson och vips var det 2-0, vilket också blev pausvilans resultat.

I paus pratade förmodligen Malmöspelarna om hur Elfsborgarna verkade ha det när de satte bollen i nät så det fick vara nog med självmål. 3-0 kom när Markus Rosenberg tog revansch för sin misslyckade chippstraff mot Blåvitt och satte sin elvametersspark otagbart för Ellegard, vars kväll snart skulle bli värre. Mycket värre.

Efter en timme snurrade Tinnerholm på nytt ute på sin kant, men nu valde han en MFF:are i bra läge istället och så hade Erdal Rakip också blivit registerad på målkontot. Men inte var det slut där inte. Tio minuter senare var det dags igen. Berget spelade in till Rakip i bra läge som sköt ett skott som bäste Elfsborgare Ellegaard räddade. Men räddningen var inte bättre än att bollen flög vidare i en båge till en inrusande Tinnerholm som drog till på volley och 5-0 var ett faktum.

5-0 - I det läget en makalös match från Tinnerholm och ett fantastiskt fint resultat av Malmö. Det skulle bli en magisk kväll när Tinnerholm satte dit pricken över i.

Vi går in i liveläge...

Matchklockan står på 75:25. Anton Tinnerholm vinner tillbaka bollen några meter in på offensiv planhalva. Högerbacken bryter bollen till Rakip, sticker och får tillbaka bollen. Tinnerholm hamnar ensam mot tre Elfsborgsförsvarare men den stekhete Tinnerholm räds inte utmaningen utan stöter bollen förbi den förste backen, lyfter den över näste innan han sen bjuder in alla tre igen bara för att vända bort dem en sista gång och ta sig helt fri med Ellegaard. I friläget är Tinnerholm iskall och rullar bollen enkelt i mål med vänsterfoten.

Ett mål värdigt Messi. Ett mål Markus Rosenberg hade varit stolt över. En av sekvenserna från 2017 som vi som var på plats sent, om någonsin, kommer glömma. Jag hoppas innerligt att Anton aldrig glömmer det.

Tack för målet Anton.
Tack för showen.


SE SAMTLIGA MÅL I SEGERN HÄR

------------------
Så föll rösterna
Tinnerholm: 38 %
Rakip: 36
AC: 26%



  Årets mål:
2010: Daniel Larsson
2011: Daniel Larsson
2012: Jimmy Durmaz
2013: Tokelo Rantie
2014: Magnus Eriksson  
2015: Yoshimar Yotun
2016: Guillermo Molins

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2017-12-25 14:45:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?