Lagbanner
Himmelrikets fotbollsgala 2017: Årets spelare

Himmelrikets fotbollsgala 2017: Årets spelare

Dags för årets spelare.

De nominerade är....
Samtliga spelare

Och vinnaren är.....
Anders Christiansen

Så föll rösterna (Topp 5)
Anders Christiansen 52 %
Erdal Rakip 17 %
Anton Tinnerholm 14 %
Markus Rosenberg 7%
Yoshimar Yotun 3 %

Statistik
Anders Christiansen
Matcher: 27
Mål: 5
Assist: 7
Gula kort: 8

Vi tog ett snack med Magnus Johansson, Katarina Wittgard, Henrik Sjöström och Sadan Filipovic om MFF:s bäste spelare.

Anders Christiansen blir årets spelare - Igen. Han har nu spelat i Malmö två år och har båda åren röstats fram till årets spelare på Himmelriket. Om vi tittar tillbaka lite i historien. Hur bra står sig Christiansen? En av de bästa mittfältarna? Hygglig men inget mot de bästa? Kanske en parentes?
Magnus:
Om han mot förmodan skulle lämna i morgon så tror jag att AC om säg 10 år skulle minnas av en hel del, men ändå ingen som MFF i mängder skulle sälja T-shirts med hans namn och ansikte  av. Han är inte på samma nivå som Thern, Schwarz, Bosse, Jörgen Olsson med flera. Inte i närheten av vill jag påstå. Men om han blir hos oss några säsonger till, och fortsätter att vara lika dominant på planen samtidigt som vi vinner ytterligare ett antal guld – ja då, då finns det förutsättningar för att han i framtiden kommer att ses som en av våra största någonsin.
 

Katarina:
AC står sig, en av de bästa i någorlunda närtid. Nästan i klass med Guillermo Molins.


Sadan:
För mig var han fenomenal, ett vulkanutbrott. Malmö har tidigare haft framgångar, speciellt under 70-talet då man även tog sig till Europacupfinal (dagens Champions League), så skulle inte påstå att AC är en av de främsta i klubbens historia. Absolut en av bästa på sin position de senaste år men det krävs mycket mer för att han ska bli helgonförklarad. Hade Malmö tagit sig vidare i Europa och AC hade briljerat hade jag kanske rankat honom högre än så. 

Henrik:
Det finns många sätt att mäta en spelares kvalitéer på. AC har för mig hållit väldigt hög lägstanivå och alltid levererat. Han är bra fysiskt, taktiskt, mentalt och tekniskt. Jag kan inte erinra mig några sämre prestationer och hans dominans har varit genomgående två säsonger i rad. Jämför med Adu, en fantastisk passningsspelare som alltjämt har brister i form av skott och det mentala, där man aldrig riktigt visste var hans tankar låg. Eikrems högstanivå är möjligen högre än ACs, men hans defensiva, fysiska och mentala brister gör honom till ett svagare kort över längre tid. AC är allround och levererar alltid på en hög nivå. Han har dock inte testats i CL-sammanhang än, så hans stora överbetyg återstår att erhållas.

Beskriv AC med tre ord.
Magnus:
Smarthet. Frenesi. Poäng.

Sadan:
Pålitlig, vass och mästare.

Katarina:
Energi, kvalite, trygghet

Henrik:
Glad Faxe kondi



Tidigare vinnare i Årets spelare:
2010: Daniel Andersson
2011: Pontus Jansson
2012: Jiloan Hamad
2013: Magnus Eriksson
2014: Markus Rosenberg
2015: Markus Rosenberg
2016: Anders Christiansen
 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2017-12-19 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?