Lagbanner
Himmelrikets fotbollsgala 2018 - Årets anfallare

Himmelrikets fotbollsgala 2018 - Årets anfallare

Mackan, Mackan eller Calle? Vem var bäst på topp?

De nominerade till årets anfallare är: 
Carlos Strandberg: Utanför truppen helt under hösten även när skadan släppte, men han gör ändå sju mål i år och hade en period under sommaren då han var väldigt viktig. Blandar och ger en hel del, men gör trots allt tio poäng på 19 matcher. 
Markus Rosenberg: Skulle sluta, men svarar istället för 19 poäng - varav 13 mål. Periodvis på en helt annan nivå än nästan alla andra i Allsvenskan.
Marcus Antonsson: Kom hem efter en något fiaskobetonad utlandssejour och många undrade nog hur han skulle hjälpa MFF. Åtta mål i Allsvenskan och flera viktiga mål i Europa senare är det ingen som funderar längre.


Och vinnaren är.....
Marcus Antonsson

Rösterna föll enligt:
Marcus Antonsson 55 %
Markus Rosenberg 43 %
Carlos Strandberg 2 %

Statistik
Allsvenskan

Spelade matcher: 15
Mål: 8
Assist: 3
Gula kort: 0
Röda kort: 0

Europa:
Spelade matcher: 12
Mål: 5
Assist: 2
Gula kort: 1
Röda kort: 0


Motivering
Efter att ha plockat hem titeln fyra år i rad får nu Markus Rosenberg abdikera som Årets anfallare, men det blev åtminstone en ny Mackan. När Antonsson anslöt i somras från Leeds var det nog få som förväntade sig stordåd. Han hade visserligen varit bra i Kalmar, men att imponera i "lilla" Kalmar är inte samma sak som att göra det i Malmö. Här krävs mer och många var nog skeptiska till att han skulle kunna höja vårt lag.
Tidigt stod det dock klart att det rörde sig om en väldigt smart spelare som tog många och viktiga löpningar. Han kom till många lägen och även om han kunde missa en del började han samtidigt mjuka upp MFF-fansen. Han blev bättre och bättre under hösten och allt kulminerade med det där målet i Turkiet. Antonsson var bättre än vi hade förväntat oss och enligt er var han bäst.


Tidigare vinnare
Årets anfallare:
2010: Daniel Larsson
2011: Mathias Ranegie
2012: Mathias Ranegie
2013: Magnus Eriksson
2014: Markus Rosenberg
2015: Markus Rosenberg
2016: Markus Rosenberg
2017: Markus Rosenberg

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2019-01-13 21:40:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?