Lagbanner
Inför HBK-MFF
Den mest självklare i en MFF-startelva.

Inför HBK-MFF

Bortamatch mot Halmstad BK en lördag under sommaren lockar fullsatt bortastå och säkerligen massor av himmelsblå även på många sittplatssektioner. Det är verkligen upplagt för en underbar stämning och förhoppningsvis blir det vi som får gå glada därifrån.

Det är bara en dryg månad sedan lagen möttes på Eleda Stadion vilket resulterade i en härlig storseger för di blåe (5-1). Medan MFF:s formkurva gått lite i vågor kommer Halmstad från tre raka förluster. Dessutom har MFF ett bra facit på Örjans Vall, senaste gången HBK vann mot oss där (i Allsvenskan) var 2002. Men, är det något vi borde veta vid det här laget så är det att det inte går att ta segrar för givet. Våra spelare måste prestera och verkligen visa att de vill och kan. 

I Malmö FF saknas, förutom de långtidsskadade, Otto Rosengren som är avstängd och Sebastian Nanasi som är sjuk. Dessutom kommer vi att sakna den välbekanta stämman vid defensiva fasta då även Jonnie Fedel är avstängd. Med i truppen finns nyförvärvet Colin Rösler, det är ju fördelen med en värvning från Allsvenskan under sommaren, att spelaren inte behöver så lång startsträcka. 

Ordet rotation är väl ett av de mest använda i texter och samtal kopplade till Malmö FF för närvarande. Visst, de spelare som belastas mest kan behövas vilas ibland med tanke på Europaspelet. Men mot Halmstad vill jag inte se någon tombola i startelvan, inte flera spelare från start som behöver speltid eller spela sig i form. Hellre full satsning från början för att förhoppningsvis kunna ta ledningen, istället för att behöva jaga från underläge och kasta in våra "trumfkort" sent. Med tanke på att det gått lite upp och ner senaste tiden tror jag att det kan vara viktigt att börja den här matchen bra för att inte hamna under för stor press. Om inte annat så vore det bra för denna skribents nerver som tagit rejält med stryk under OS.

I mål är Johan självskriven, han ska alltid spela när han är skade-/känningsfri. Försvaret har sett lite skakigt ut på sistone och såklart saknas Cornelius. Men jag tycker ändå det känns tryggast att starta med samma fyra som startade senast, det vill säga Stryger Larsen, Jansson, Zätterström och Busanello. Även om Rösler är redo för spel känns det väl intensivt att låta honom starta redan nu efter bara ett par träningar med laget. Och det ska inte vara nödvändigt med ovan nämnda spelare. På mitten är ju en förändring nödvändig i och med att Nanasi är sjuk. Peña, Berg Johnsen och Bolin vill jag se från start och på topp både Botheim och Kiese - de har visat att de är bäst när de får spela tillsammans. Vem som sen ska komplettera är frågan. Jag lutar åt att starta med Taha Ali, med tanke på full-fart-framåt filosofin. 

Personligen ser jag extra mycket fram emot den här matchen, min tonåring är äntligen med på bortaresa igen. Vi kommer att ge allt vi har från läktarplats och vill se våra himmelsblå göra detsamma på planen. 

Åsa Flykt2024-08-09 17:40:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?