Lagbanner
Eleda Stadion, 2024-09-01 14:00

Malmö FF - Djurgården

Inför Malmö FF - Djurgårdens IF

Inför Malmö FF - Djurgårdens IF

Sista matchen innan landslagsuppehållet väntar imorgon - och det är inte vilken match som helst. Tabellettan mot tabelltvåan i en seriefinal där MFF vid seger kan koppla ett rejält grepp om den 100:e upplagan av Allsvenskan.

Extremt viktigt läge för MFF att studsa tillbaka och gå på uppehåll med en god känsla när ”järnkaminerna” kommer på besök under söndagseftermiddagen. Man kommer senast från ett snopet poängtapp i Kalmar följt av ännu en 2-0 förlust nere i Prag.

För första gången på väldigt länge bör MFF kunna ställa upp med starkast möjliga elva i Allsvenskan då Europakvalet är avklarat samt att morgondagens match följs upp av två veckor utan några matcher.

Dessutom har MFF övriga fördelar i att ha få vilat ett par dagar mer inför matchen än vad DIF har gjort. Stockholmarna spelade match nere i Slovenien så sent som under torsdagskvällen och reste först hem under fredagen. Man fick också ett bakslag på mittfältaren Rasmus Schüller som utgick redan efter en dryg halvtimme med någon form av påstådd sjukdom. Därmed är det inga optimala förberedelser för DIF och ett bättre utgångsläge än så här hade MFF inte kunnat be om.

Övrig status i DIF-lägret
Bara för drygt två veckor sedan rådde det lite av en minikris i DIF när man åkte på sin tredje raka derbyförlust för säsongen mot AIK på hemmaplan. Därefter har man stabiliserat sig igen efter en bortaseger mot Sirius och genom avancemang till Europa Conference Leagues ligafas efter att ha slagit ut slovenska Maribor med 2-0 över ett dubbelmöte i play-off.

Succévärvningen Tokmac Nguen som vi minns väl från bortamötet med DIF i våras, var borta en dryg månad med skada men har kommit tillbaka och gjorde 90 minuter senast mot Maribor. Känslan är därmed att han inte startar imorgon med tanke på den korta återhämtningen och att han isåfall skulle riskera nya skador. Rasmus Schüller utgick som tidigare nämnt med skada under matchen i torsdags och har även han haft sina skadebekymmer tidigare denna säsong. Han lär därför med största sannolikhet inte befinna sig i truppen överhuvudtaget. Istället blir det förmodligen nyförvärvet Daniel Stensson som tar hans plats på mittfältet tillsammans med Besard Sabovic.

En glödhet spelare i DIF är MFF-fostrade Deniz Hümmet som har gjort rikligt med poäng både i Allsvenskan och i Europakvalet. Det var även Hümmet som höll på att ställa till det för MFF i cupfinalen när han kvitterade och tog matchen till förlängning.

Förmodad startelva för DIF (4-2-3-1):

Deniz Hümmet
Tobias Gulliksen-Patrik Åslund-Gustav Wikheim
Besard Sabovic-Daniel Stensson
Keita Kosugi-Jacob Une Larsson-Marcus Danielsson-Adam Ståhl
Jacob Rinne

MFF:s startelva
10 av 11 platser i elvan känns rätt glasklara i min bok. Dahlin mellan stolparna. Backlinjen mönstrar vi samma som senast. Det vill säga Zätterström och Jansson som mittlås och Busanello och Stryger på varsin kant.

Bolin startade på bänken mot Sparta Prag. Imorgon tror han kommer utgå från sin vänsterytterposition där han trivs så bra. Pena och Berg Johnsen som innermittfältare. Inga konstigheter där. Sen tycker jag den sista platsen på mittfältet står och väger mellan AC och Ali. Personligen tycker jag det ser ut som att AC verkligen har börjat hitta formen och återigen spelar han med den där härliga pondusen. Därför tycker jag faktiskt att AC ska starta.

På topp blir det Kiese Thelin och Botheim. Det är dags för tankarna där framme att börja hitta tillbaka till den fina formen båda hade i våras. Nu har det blivit lite för skralt med poäng på senare tiden och när Nanasi har lämnat så krävs det att andra kliver fram och gör skillnad.

Min slutgiltiga tippning av MFF:s startelva inför morgondagen (4-2-2-2):

Botheim-Kiese Thelin
Bolin-Christiansen
Pena-Berg Johnsen
Busanello-Zätterström-Jansson-Stryger
Dahlin

Matchstart är 14:00. Mot tre blytunga pinnar!


 

Jens Ljunggren2024-08-31 14:05:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?