Lagbanner
Inför Malmö FF - Nordsjälland: Det vankas tufft motstånd
Nyförvärvet Taha Ali gjorde en pigg första halvlek för en vecka sedan mot Randers.

Inför Malmö FF - Nordsjälland: Det vankas tufft motstånd

Danska ligaettan FC Nordsjälland står för motståndet i MFF:s andra träningsmatch för året. Det är ett snäpp upp i svårighetsgrad så det lär bli åka av på Gamla IP fredag kl 15.

En match är ingen match. Det säger egentligen ingenting. Men när det blir en match till, och en till, och ytterligare en, då går det att se mönster och tendenser. Så även om matcherna inte gäller något är de superintressanta. Det vittnar väl inte minst publiksiffran i den förra träningsmatchen om (3 852 personer), trots att den sändes på två olika “kanaler”. 

Även om vissa saker var bra med förra matchen mot Randers tror jag att Rydström vill ha ännu fler besked nu; att det ser lite bättre ut, att spelarna fattar principerna ännu lite bättre, att samspelet sitter ännu lite bättre. Jag tror han får det. 

Mot Randers (6:e plats i danska ligan) fick vi en första glimt av Taha Ali. Snabb och dribblingssäker tänkte jag själv när jag såg honom. Men han behöver helt klart ett flertal träningar och matcher till för att hitta sin plats, fatta systemen och lära sig hur de andra spelarna rör sig. 

Presspelet och försvarsspelet tyckte jag fungerade bättre än väntat med tanke på att det var första matchen för året. Det jag vill se mot Nordsjälland är att vi är tryggare med bollen, att vi får tid att bygga upp vårt spel och att vi är vassare framåt. 

Å andra sidan är det den danska ligaledaren FC Nordsjälland, som är mitt uppe i förberedelserna inför återstarten av danska Superligaen, som vi möter. Den 19 februari spelar Nordsjälland borta mot jumbon Lyngby. 

FCN kommer bjuda ett helt annat motstånd än Randers, så det är verkligen flera steg upp i årets andra match. Kul. 

I FCN hittar vi de svenska spelarna Daniel Svensson (försvarare), Ben Engdahl (försvarare) och Benjamin Nygren (anfallare). 

På måndag åker killarna och staben till spanska Estepona på ett tolv dagar långt träningsläger. Förutom tre träningsmatcher (mot FC Dallas, Vålerenga och AGF) vankas det en massa träning, teori, teambuilding och utflykter. Himmelriket önskar god tur och välkomna hem den 11 februari taggade till tänderna. 

Den 19 februari börjar tävlandet; Svenska cupen hemma mot Skövde AIK. 

Sarr vi! 

Vad: Träningsmatch
Vem: Malmö FF - FC Nordsjälland
Var: Malmö IP - fri entré
När: Fredag 27 januari kl 15
Hur: På plats, eller via MFF Play Premium
Varför: För att det är försäsong.

PS. Senast vi spelade mot FC Nordsjälland var den 6 mars 2018. Matchen slutade 2-2 och Mackan gjorde ett beryktat mål. Läs mer här och se målet här. DS. 
 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2023-01-26 15:01:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF