Lagbanner
Inför Malmö FF - Norrköping: Surfa på den grekiska vågen
Erik Botheim får gärna komma igång och göra mål igen.

Inför Malmö FF - Norrköping: Surfa på den grekiska vågen

Europamatcherna må vara häftigare och hetsigare, men de allsvenska matcherna är alltid de viktigaste. För utan dem - inget Europa. Därför passar det bra att surfa vidare på den grekiska vågen från i tisdags och casha in ytterligare tre poäng.

Malmö FF kommer från en gastkramande, överjävlig och XXX (välj själv ett passande superlativ) insats senast mot grekiska mästaren PAOK i CL-kval nr 3. En absolut formidabel prestation tog oss ännu en gång till ett playoff till Champions League. Dessutom leder vi serien, är regerande cupmästare och regerande svenska mästare. Stadion är utsåld match efter match. Det är gött att vara himmelsblå. 

Men imorgon lördag är det vardag igen när vi tar emot IFK Norrköping hemma på stadion i Allsvenskans 19:e omgång. Det är en väldigt viktig match för att hålla oss kvar i ledning i Allsvenskan och sätta press på ffa Djurgården som jagar oss. 

Var Malmö FF står vet vi i dagsläget - det är flyt, flow, positiva vibbar och allt det där. I medgång är allt lätt och roligt. Stadion kommer vara fullsatt imorgon så det är viktigt att gå ut och återigen göra jobbet till 100 procent. 

Skadeläget i truppen är oförändrat jämfört med innan PAOK, så inga nya skador har tillkommit. Det betyder att herrarna Lewicki, Moisander, Tinnerholm och Vecchia fortfarande rehabbar. 

Däremot är Sören Rieks avstängd pga gula kort. Följande MFF:are står på två gula och är alltså avstängda i nästa allsvenska match (Kalnar borta) om de får gult mot Norrköping: Johan Dahlin, Gabriel Busanello, Sergio Peña, Colin Rösler och Isaac Kiese Thelin

Så den enda risken (eller riskerna) i morgon är väl underskattning av motståndet, att det är den vanliga lunken på hemmaplan (svårt att ladda om) och att Mr Rydström kommer att rotera vår startelva. För rotera kommer han att göra. 

Då kommer vi till det där med att försök att tippa årets kanske mest svårtippade startelva:
 

Erik Botheim
Taha Ali, Sebastian Nanasi, Hugo Bolin
Sergio Pena, Oliver Berg
Martin Olsson, Colin Rösler, Nils Zätterström, Elison Makolli
Ricardo Friedrich

Som vanligt är detta “bara” en uppställning på pappret. Vi vet alla att det kommer röras runt i uppställningen beroende på matchsituation, anfall eller försvar och mycket annat. 

IFK Norrköping parkerar just nu på elfte plats i Allsvenskan, bara fyra poäng från den negativa kvalplatsen. Efter en synnerligen knackig start (bl a 1-5 i premiären mot oss) så har det i de fyra senaste allsvenska matcherna blivit fyra segrar och 6-1 i målskillnad. Senast mötte man Västerås på hemmaplan och lyckades vinna 0-1 till 2-1 med två mål under matchens sista sex minuter. Kanske har stundtals hårt kritiserade tränaren Andreas Alm “äntligen” fått ordning på laget och spelet?

I IFK Norrköping hittar vi många MFF-bekanta spelare, den mesta kända (och populära) är såklart Arnor Traustason, men även Isak Ssewankambo, Laorent Shabani och Tim Prica. Annars är det trotjänaren och slitvargen Christoffer “Totte” Nyman (31 år) som är “Pekings” stora fixstjärna. Han har spelat 17 allsvenska matcher (dock inte den senaste mot Västerås) den här säsongen (startat i 16 av dem), gjort sju mål och assisterat till ett. 

Förutom två och ett halvt år som utlandsproffs i tyska Eintracht Braunschweig (2016-2019) har Totte spelat i IFK Norrköping sedan han var fem år gammal. Snacka om klubbikon…

Farlig framåt är också anfallskollegan och islänningen Ísak Andri Sigurgeirsson, som spelat tolv av säsongens matcher. 

Vi kommer nog se att ganska defensivt inriktat Norrköping imorgon, som försöker satsa på kontringar. Blir bra för oss att återigen få spela mot ett kompakt lågt stående lag, och försöka dyrka upp detta. Det behöver vi bli bättre på. 

Igår torsdag släpptes den efterlängtade retrotröjan som MFF kommer spela i imorgon lördag och nästa allsvenska match, men det visade sig att vi hade gått och väntat i onödan. En tråkigare tröja är svårare att hitta. Vi må vara bäst på fotboll i Sverige just nu, men vi är samtidigt sämst på tröjor. En vanlig träningströja med ett påklistrat emblem gör ingen retrotröja. Riktigt dåligt, Malmö FF. 

Desto roligare är att i pausen i morgon delar Malmö stad ut priset "Årets glädjespridare 2024" till MT96, för alla deras fantastiska tifon.

Framåt Malmö – heja di blåe!

Vad: Allsvenskan, omgång 19
Vilka: Malmö FF - IFK Norrköping
Var: Eleda stadion
När: Lördag 17 augusti kl 15
Hur: På plats, eller på Max/Discovery
Varför: För att vi älskar det
Supporterinfo och ev biljetter: Här
 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2024-08-16 15:01:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?