Lagbanner
Stadion, 2024-08-06 19:00

Malmö FF - PAOK FC

Inför Malmö FF – PAOK Thessaloniki

Inför Malmö FF – PAOK Thessaloniki

Imorgon kväll väntar årets hittills viktigaste match där di blåe tar emot de grekiska mästarna i den tredje kvalomgången till Champions League.

Med tre förluster på sina senaste fyra matcher så kan man konstatera att MFF inte direkt har visat något vidare formbesked inför det dubbelmöte som väntar med grekiska PAOK Thessaloniki. Under gårdagen blev det också officiellt att Cornelius lämnar för Marseille. Sista par dygnen har det ryktats mycket om Uwe Rösler son Colin Rösler. Den 24-åriga mittbacken från Mjällby verkar enligt uppgifter mycket nära en övergång till MFF och behöver registreras idag ifall han ska vara uttagbar till bortamötet med PAOK

En ganska stor fördel som MFF har är att PAOK inte har påbörjat sin säsong med den inhemska ligan ännu vilket skulle kunna tala för att de möjligtvis är lite oskarpa. Förhoppningsvis är de fortfarande mentalt på semester.

Status i PAOK-lägret
PAOK har inför morgondagens möte hunnit med ett par riktigt tunga värvningar under stundande sommarfönster. Tarik Tissoudali värvades bland annat från belgiska KAA Gent. 31-åringen gjorde 10 mål och 5 assist på 26 framträdanden i belgiska ligan förra året vilket nog talar för att det är en rätt jäkla bra fotbollsspelare. På det värvade man bara för några dagar sedan ytterligare en forward. 26-åriga Fedor Chalov köptes loss från CSKA Moskva och stod förra säsongen för 12 mål och 3 assist i den ryska ligan. Alltså 15 poäng från båda spelare under föregående säsong och båda finns även med i matchtruppen inför morgondagens möte. Det blir något att bita i för vår backlinje som inte har sett superstabil ut på senare tiden.

I förra kvalomgången mot bosniska Borac Banja Luka såg PAOK ut att spela något 4-2-3-1 liknande där man spelade förvånansvärt rakt. Man slogs inte av någon kollektiv briljans utan det var snarare väldigt hög individuell skicklighet i vissa aktioner. Ska tilläggas att de också vilade ett par nyckelspelare, såsom mittfältaren Giannis Konstantelias där det sägs att PAOK-presidenten Ivan Savvidis nyligen har nobbat ett bud på över 200 miljoner kronor för 21-åringen.

Med tanke på att de nu innehar fyra centrala forwards i Tissoudali, Chalov, Brandon och Samatta så är det kanske inte helt otänkbart att de kommer spela med två centrala forwards imorgon till skillnad från en som de spelade med innan de fick sina två nyförvärv (Tissoudali och Chalov) på plats. Därmed gissar jag att de kommer formera något 4-4-2 liknande som MFF också lär göra.

Tippar på följande elva för PAOK (4-4-2):

Brandon-Tarik Tissoudali
Taison-Giannis Konstantelias-Magomed Ozdoev-Andrija Zivkovic
Abdul Rahman Baba-Konstantinos Kouilerakis-William Troost-Ekong-Jonny Otto
Dominik Kotarski

MFF:s startelva
De sista två matcherna har bjudit på väldigt mycket rotation och ruljangs hit och dit och fram och tillbaka. Man har haft lite svårt att se en röd tråd i vad vi försöker uträtta på planen. Inte minst har det hackat när vi har startat med en forward. Mot Sirius hemma med Kiese Thelin gick det åt skogen och senast mot Klaksvik såg det inte mycket bättre ut med Botheim. Det är ingen hemlighet att båda mår bättre av varandra på plan och därför kommer vi givetvis också starta med båda. Allt annat vore väldigt märkligt.

Hugo Bolin nätade senast (igen) och ska självklart få förtroende från start igen. Nanasi har varit med på träningarna här sista par dagarna, så det får man nog tolka som att han inte är såld ännu och att han därmed är tilltänkt att spela imorgon. Pena och Berg Johsen bildar duo på mitten.

I backlinjen har det bildats ett enormt tomrum efter att Cornelius har lämnat. I nuläget står det nog mellan Zätterström och Olsson vem som får gå in. Olsson spelade 90 minuter senast mot Klaksvik och magkänslan säger nog ändå att Rydström väljer honom från start med tanke på all rutin han besitter. Sen är det frågan om man själv inte hellre hade viljat se Zätterström? Jag tror faktiskt det.

Faktum är att jag tror vi ställer upp med samma elva som hemma mot Klaksvik (-Zätterström):
Botheim-Kiese Thelin
Nanasi-Pena-Berg Johnsen-Bolin
Busanello-Olsson-Jansson-Stryger
Dahlin

Matchstart är 19.00 och nu är det dags att väcka häxan! Grekerna ska gråta sig till sömns imorgon kväll. Det finns inget annat än seger imorgon och därför är det viktigt att vi alla hjälps åt. Spelare och ledare såväl som supportrar. Imorgon ska ALLA göra en helhjärtad insats!

Vi är stormen!


 

Jens Ljunggren2024-08-05 18:55:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?