Lagbanner
Inför MFF - Häcken - Måstematch?
Dags för måljubel igen!

Inför MFF - Häcken - Måstematch?

Malmö FF tar emot BK Häcken på söndagen.

Med en ledning på minst fem poäng kanske det kan kännas lite överdrivet att prata måstematch när MFF tar emot Häcken, men visst är det känslan lite? MFF kommer till matchen med två raka segrar utan seger och dessutom utan mål. Därtill kommer nu ett "gruppspel" i Europa, vilket såklart också kommer påverka och då kan vi behöva avståndet neråt.

På förhand hade man nog sett Malmö - Häcken som en toppmatch men Häcken har haft ett tungt år och sladdar i tabellen. Inför matchen mot MFF ligger man på nionde plats och med Europamatcherna inräknat har man sex raka matcher utan seger. På de fyra senaste matcherna har man dessutom läckt som ett såll och har släppt in elva mål - Tre matcher har slutat med tre insläppta.

Så. Ur det perspektivet kan det såklart vara ett bra motstånd för MFF som just nu inte riktigt fått anfallsspelet att flyta. På bortaplan åtminstone. Senaste hemmamatchen var ju Djurgården och då fungerade allt offensivt. Ska man vara helt ärlig så är det dock lite av ett undantag om man ser till spelet efter sommaren. Några matcher har haft galet bra offensiv, men totalt sett har det ofta sett trubbigt ut och inte minst succéduon IKT-Botheim har haft problem och gått mållösa allt som oftast. 

Det är alltså inte utan att man funderar lite på var man har MFF. Helt uppenbart är att vi saknat en hel del offensiva pjäser som Nanasi såklart men också AC som varit borta på slutet och såklart även Stefano Vecchia och Sead Haksabanovic. Det saknas helt enkelt lite nycklar när vi kör fast. Nycklar som kan luckra upp ett försvar med passningar, löpningar eller dribblingar. Låt oss hoppas att man valt att spara AC för att han ska klara hösten. I min värld är det ok att ta poäng mot både GAIS och AIK om vi följer upp det med en seger mot Häcken.

Så. Hur ska vi formera laget? Det ryktas att Dahlin inte är riktigt redo än och Friedrich har ju skött sig bra nu så kanske vilar man Dahlin till Rangers på torsdag.

Backlinjen? Egentligen är det väl bara en plats som är ledig och det är den bredvid Ponne. Stryger Larsen och Busanello tar kanterna och jag skulle tro att Colin Rösler tar platsen vid sidan av Ponne.

Mittfältet? Fem eller fyra. Jag gissar på fyra, AC och Bolin tar kanterna medan Lasse Berg och Pena äger matchen centralt. På topp - Botheim och IKT.

Alternativ? Bra fråga. Berg gjorde en bra match och är väl sannolikt huvudalternativet om inte AC kan. Ali är såklart alltid ett alternativ, men jag hoppas på bänken och inhopp. Där har han varit klart bäst och i min värld ligger Bolin klart före Ali just nu.

Häcken då? Offensivt sett ett klasslag. Bara ett lag, gissa vilket, har gjort fler mål framåt. Ali Youseff ser jag som främsta hotet och jag skulle verkligen inte bli förvånad om han återfinns i målprotokollet på Stadion. Även Zeidan Inoussa är pigg från sin kant och blir jobbig om man inte täpper till ordentligt.

På mittfältet är brorsan Gustafson nyckeln och en av seriens bästa spelare. Rygaard kan mycket väl få speltid och även om han inte är lika bra som när han var bäst håller han hög nivå. Det finns gott om hot.

Det är defensivt man haft problem som sagt. Man har släppt in mer än dubbelt så många mål som MFF och faktiskt fler än de två lagen som återfinns på nedflyttningsplats just nu. Dock inte flest i serien ska sägas.

Häcken saknar Samuel Leach Holm som är avstängd och bland de skadade spelarna märks Amor Layouni men Armane Romeo är tillbaka i truppen igen.

MFF har hållt nollan tre raka matcher. Det kanske blir tufft igen, men å andra sidan verkar det finnas goda möjligheter att hitta rätt igen och få igång anfallsspelet om Häcken spelar som de har gjort på slutet.

Avspark - 16:30.
Ses på Stadion

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2024-09-21 19:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?