Lagbanner
Eleda Stadion, 2024-09-29 16:30

Malmö FF - Mjällby

Inför MFF-Mjällby

Inför MFF-Mjällby

Livet går vidare. På söndag kommer Mjällby AIF på besök.

Två dygn har passerat men känslan sitter ändå i. Premiären av Europa League och förlusten mot Glasgow Rangers var en bara en blek skugga av allt det där som vi vet att vi kan.

Modet, attityden, stoltheten… Den där lilla marginalen precis på rätt sida gränsen till att vara övertänd. Blicken, kroppspråket, den outtömliga orken… Allt det där som vi upplevt så många gånger under det senaste decenniet saknades.

Torsdagsaftonen blev långt ifrån en av de där kvällarna som definierar Malmös senaste och fortfarande pågående framgångsera. Istället tog allt slut efter en minut och en hemåtpassning som förde tankarna bak i tiden ända till 2005, då Joseph Elanga stod för någonting liknande mot FC Thun.

Jag har blivit så pass gammal att jag numer kan acceptera förluster och gå vidare hyfsat snabbt. Sargade spelare, slitna planer, dåliga domare… Shit happens. Det är när självbilden och identiteten får sig en törn som det svider.

Va? Är vi inte kaxiga och respektlösa Malmö längre? Blir vi inte större och starkare när europeiska storklubbar kommer på besök? Har häxkitteln slutat puttra till slut?

Som tur är en fotbollsmatch bara en fotbollsmatch. Och en förlust är fortfarande bara en förlust. På söndag går det att vända saker tillrätta igen.

En seriematch mot Mjällby är kanske inte lika kittlande som en kvällsmatch i en europacup. Inte heller ligger det en massa ekonomiska bonusar i potten.
Men nu skulle jag vilja se ett MFF som visar att klass, kompetens och professionell motivation trots allt väger tyngst. Även om det måste roteras och även om det var en urladdning för några dagar sedan. Även om motståndet inte är den närmsta toppkonkurrenten och även om man får domslut emot sig.

Nu måste man sätta ner foten likt det gjordes mot Djurgården och Häcken. Uppladdningen inför nästa europamatch börjar mot Blekinges stolthet. Nu ska det både pumpas självförtroende och skapas arbetsro.  

Vem som går in i startelvan ska inte spela så stor roll. De som får chansen ska visa att man är bättre än i torsdags. Ingen vill vinna ett SM-guld i avstannande fart och ingen vill bli nollade av Mjällby, två år i rad. 

Framåt Malmö!
 

John Börén2024-09-28 16:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?