Lagbanner
Toumba Stadium, 2024-08-13 19:30

PAOK FC - Malmö FF

Inför PAOK Thessaloniki – Malmö FF

Inför PAOK Thessaloniki – Malmö FF

Med ställningen 2-2 åker di blåe ner till den grekiska kuststaden Thessaloniki för att förhoppningsvis göra underverk och ta sig vidare till ”den sista bossen” som står i vägen för spel i Champions League.

Det var ett riktigt jäkla snöpligt resultat MFF fick med sig i första mötet av två i tisdags mot PAOK. Från minut 1 till 90 plus tillägg var det himmelsblå dominans och sett till normal utdelning borde man nog ha vunnit med 2-3 bollar. Det förmådde man dessvärre inte utan istället fick man nöja sig med ett kryss efter att ha släppt in två ganska onödiga mål.

Man får därför inrikta sig på att vara lite mer effektiva i returmötet på ett kokande Toumba Stadium imorgon i 30+ graders värme. PAOK kommer att vara förhandsfavoriter, men sett till matchbilden senast hemma på stadion så skulle jag inte hålla dem som oerhört favoriserade. Grekerna har fortfarande inte börjat sin säsong med inhemska ligan ännu och det syntes på deras spel i tisdags. Detta bör MFF utnyttja och jag tror att vi kommer tillåtas ha relativt mycket bollinnehav. Med det sagt förväntar jag mig en ganska jämn matchbild, men det krävs att vi är bättre än PAOK i båda straffområdena för att gå vidare. Något vi inte var senast.

Status i PAOK-lägret
Som ni kunde läsa i förra ”Inför”-artikeln mot PAOK så har de tagit in ett par riktigt vassa nyförvärv i Tarik Tissoudali och Fedor Chalev. Ingen av dem startade dock senast och lär nog inte heller göra det imorgon.

På PAOK:s hemsida lyckades jag läsa mig till att man har en spelare på skadefrånvarolistan i form av den mycket meriterade ytterbacken Jonny Otto som bland annat har ett förflutet i klubbar som Atletico Madrid och Wolverhampton. Han var förvisso inte heller med i tisdags men får nog ändå ses som ett ganska tungt avbräck.

Jag tror det är mycket möjligt att PAOK faktiskt mönstrar samma elva som i tisdags då det sannolikt var den bästa elvan de kunde ställa ut med tanke på digniteten på matchen. Det skulle innebära följande elva (4-2-3-1): Kotarski/Baba-Kouilerakis-Kedziora-Sastre/Schwab-Ozdojev/Taison-Konstantelias-Zivcovic/Brandon.

MFF:s startelva
Senast mot Halmstad vilade man Stryger, Nanasi och Kiese Thelin helt och hållet. Pena och Busanello fick bara drygt 60 minuter var. Troligen för att man ville hålla dem fräscha inför just imorgon med tanke på att vi bara har haft två vilodagar emellan här.

Gissningsvis blir det också samma elva som senast mot PAOK för MFF. Det skulle väl möjligtvis vara om man vill spela Olsson som mittback istället för Zätterström. Däremot tycker jag Zätterström gjorde en föredömlig insats mot PAOK och även så mot Halmstad i lördags, så det vore märkligt om han helt plötsligt skulle bli petad.

Botheim och Kiese Thelin trivs bäst ihop och därför kommer de också starta ihop. Tippar på följande elva för MFF (4-4-2): Dahlin/Busanello-Zätterström-Jansson-Stryger/Nanasi-Pena-Berg Johnsen-Bolin/Botheim-Kiese Thelin.

Som sagt så är det fruktansvärt varmt nere i Thessaloniki för tillfället. 35-36 grader väntas under dagen men lär som tur sjunka med ett par grader inför matchen som börjar 19:30 svensk tid. Det är dags att visa vår identitet. Mesta mästarna presterar alltid på topp när det vankas avgörande matcher. Det är dessa typer av matcher vi är skapta för. Imorgon gör vi det tillsammans. Malmö lagmaskin!


 

Jens Ljunggren2024-08-12 19:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?