Lagbanner
2024-08-27 21:00

AC Sparta Prag - Malmö FF

Inför Sparta Prag - Malmö FF
Låt AC starta!

Inför Sparta Prag - Malmö FF

Inget att förlora, en hel värld att vinna - det är förutsättningarna för ett Malmö FF som reser på Mission Impossible i Prag.

Jag blev först provocerad när jag såg startelvan mot Kalmar och att slutresultatet var nedslående kom sannerligen inte som någon överraskning.
Rosengren, Berg, Botheim och Jörgensen har varit sommarens formsvagaste spelare i MFF och nästan som för att jävlas med oss valde Henrik Rydström att starta samtliga i lördags.

Det var läge för att bli förbannad, uppgiven och trött på en rotation som gått överstyr, men så tänkte jag att det här måste ju betyda att vi tänker gå för det i Prag. Vi vilade alla nyckelspelare som kunde undvaras och såg till att de har fräscha ben i playoff-returen och så fick vi chansa på att de formsvagare spelarna spelade upp sig i Kalmar.

Det blev tyvärr ingen succé i Kalmar, men större delen av den tänkta startelvan mot Sparta Prag fick en chans att ladda om och skulle det visa sig att vi lyckas vända på steken och ta oss till Champions League går plötsligt de två tappade poängen i Kalmar att leva med. Det finns drygt tvåhundra miljoner skäl till det.

Det blir dock en synnerligen tuff nöt att knäcka. De två ganska onödiga målen vi släppte in i Malmö har snudd på dödat dubbelmötet och vår spetsigaste offensive spelare hemma och i kvalspelet generellt, Sebastian Nanasi, har lämnat oss för Strasbourg i Ligue 1. Mission Impossible är väl en bra titel på matchen, men vi vet ju att Tom Cruise brukar kunna lösa det ändå, så varför skulle inte vi klara det?

Skämt åsido, det vi vet om Prag är att det är ett mycket tajtare organiserat och framåtlutat lag än vad vi har mött tidigare i kvalet och deras höga press gav oss ingen ro första halvtimman hemma på Stadion. Att det skulle bli lättare i Prag är osannolikt, så lösningen är helt enkelt att MFF måste höja sig ett rejält snäpp.

Förutsättningarna finns för det var ingen spelmässig fullträff för de himmelsblå i den första matchen. Spelet var räddhågset och onödigt försiktigt ända till 0-1 då vi plötsligt vågade släppa handbromsen. I Prag finns ingen anledning att slösa bort tid på försiktighet, ett tidigt malmöitiskt ledningsmål skulle däremot kunna få Sparta att darra på manschetten.

Det är bara att attackera hemmalaget med sina egna medel och våga ösa på från början med en mycket mer direkt fotboll. Låt spelare som kan sätta högt bolltempo spela och smäll på i närkamperna så att det gör ont. Det är dags att låta AC ta plats från start och låta hans ledarskap och smartness guida resten av laget och vi behöver Taha Alis kvickhet och irrationalitet för att skapa mycket av lite redan tidigt i matchen.

Hemåt är vi inte lika solida som innan Derek Cornelius lämnade, men det betyder inte att vi per automatik behöver släppa in skitmål. Skall MFF ha en chans att vinna och gå vidare krävs att backlinjen överträffar sig själv, men varför inte, det finns väl ingenting som är härligare än att vara bäst när det gäller.

Vi är solklara underdogs i morgon, men det gör å andra sidan att vi har väldigt lite att förlora, medan vi har ofattbart mycket att vinna. Det är en oerhörd uppgift vi står inför, men det är fortfarande bara en fotbollsmatch som skall vinnas med minst två mål och med all respekt för Sparta Prag så är det definitivt inget lag som vi aldrig kan slå.

Runt tusen MFF-supportrar kommer att stötta pågarna på plats och inte minst av respekt för de himmelsblå på läktaren hoppas jag innerligt att MFF går för det på riktigt i morgon. Ge allt därute och slåss för den där förbannade CL-platsen, då kan allting hända. Vi Vet - Vi Kan.

För just supportrarna på plats finns lite matnyttig information på mff.se som går att läsa här.

Champions eller Europa League? I morgon kväll avgörs det. Kör så det ryker och visa Sparta Prag att vi fortfarande likt 2014 kan skicka ut dem ur ett CL-kval.
Framåt Malmö!
 

Pontus Kroon2024-08-26 16:15:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?