Lagbanner
Kalmar - Malmö 2-2 - Missräkning

Kalmar - Malmö 2-2 - Missräkning

Malmö stod för en svajig insats och fick bara en poäng mot nästjumbon.

Med en returmatch i Prag några dagar bort valde Henrik Rydström, som väntat, att rotera en del i dag. Bland annat vilades Stryger Larsen, Sergio Pena, Anders Christiansen och Isaac Kiese Thelin, och Rydström valde följande elva i en 4-2-3-1 uppställning.
Dahlin
Skogmar, Ponne, Rösler, Busanello
LBJ, Otto
Jörgensen, Berg, Bolin
Botheim

Malmös reservlag (nåja) inledde i ett rasande tempo och tog kommandot omgående. Kalmar fick knappt låna bollen inför drygt 7000 åskådare på Guldfågeln Arena och MFF kom i våg efter våg. Ofta var det Hugo Bolin som låg bakom chanserna, men även Adrian Skogmar och Sebastian Jörgensen hade fint övertag på sin kant. Och det var också efter ett inlägg från Skogmar som ledningsmålet kom. Skogmar slog ett inlägg som tog på på handen på en Kalmarback och det var inte mycket att snacka om när domaren pekade på straffpunkten.

Erik Botheim la upp bollen och i minut nio rullade han bollen till vänster och Brolin i Kalmarmålet slängde sig åt andra hållet. Viktigt mål för Botheim.

Malmös övertag höll i sig men oftast stannade det vid ett distansskott och målen uteblev. Övertaget mattades något efter en kvart och ytterligare en kvart senare hade Malmö gått ner rejält i tempo. Man slog lite lugnare passningar, tog något färre maxlöpningar och pressade lägre, vilket gjorde att Kalmar alltmer kunde hitta in i matchen. Kalmar hade också en några farliga chanser i den första halvleken - framförallt via hörnor - men Malmös ledning var trots allt klart rättvis.

Till andra halvleken justerade Kalmar med ett dubbelbyte och gick över till någon form av 3-5-2, och det skulle visa sig vara ett genidrag. Kalmar vann mycket mer boll och MFF såg mycket konfunderade ut över vad som började hända. I minut 53 kom också en kvittering som ett brev på posten.
Malmö startade ett anfall till vänster där Bolin tappade bollen efter ett skarvförsök. Kalmar vände snabbt och slog ett inlägg från höger. Inlägget hamnade till slut strax utanför straffområdet där Melker Hallberg kom löpande och tryckte in bollen vid stolpen. 1-1. Fint avslut men Malmö måste kunna stänga ner den ytan bättre.

Malmö stod fortsatt handfallna och när Rydström satte in Ali istället för Jörgensen gav det heller inte någon större effekt. Tidvis verkade det som om vi tänkte överbelasta ännu mer till vänster och vi fick fortfarande inget grepp på matchen.
Matchminut 63. Kalmar får en relativt billig frispark när Colin Rösler går in framför en löpande KFF-spelare och så får hemmalaget frispark i ett farligt läge. Precis ett sånt läge vi blivit straffade på gång på gång sedan sommaren eftersom vi ställer backlinjen så högt och givetvis blev det så igen. Inlägg som hamnar vid den bortre stolpen där vi har planerat så bra att Hugo Bolin, 135 cm, hamnar i duell med Kalmars gigant Lars Saetra, 263 cm. Bolin är visserligen först på bollen med Saetra i ryggen men hans nick går rakt in i mitten igen där Vince Osuji får bollen i perfekt läge och hemmaspelaren trycker dit 2-1. Otagbart för Dahlin.

Först nu verkade Rydström inse faran. Ut med Busanello, LBJ och Skogmar. In med Stryger Larsen, IKT och AC. Äntligen fick Malmö grepp om matchen igen och efter det bytet är Malmö laget som styr spelet totalt igen. Dock påminde det en hel del om första havlekens mitt. Stort spelövertag men få chanser av hög kvalitet. MFF öste på i någon form av 3-5-2-uppställning där Colin Rösler fick ta hand om vänsterflanken i backlinjen.

Med kvarten kvar gav åtminstone Malmös stora spelövertag utdelning. Ali, som inte haft många rätt så långt, fick bollen, drev den framåt och hittade sen Hugo Bolin i straffområdet. Bolin tog emot och satte sen bollen rakt upp i bortre krysset med vänsterfoten. Vackert så det förslår.

Rydström fortsatte ösa på framåt och ersatte Rosengren med Haksabanovic och visst fortsatte MFFs dominans men riktigt nära ett segermål blev det aldrig. Ali hade några fina prestationer på kanten, Haksabanovic avslutade ett fint anfall och Botheim var nära något inlägg men det ville sig in 2-2 stod sig matchen ut. Sett till chanserna i matchen ett relativt rättvist resultat.

----------------
En poäng. Såklart inte tillräckligt bra när vi möter nästjumbon, men det är ändå en poäng och det får vi ta med oss. Den kanske är viktig i slutändan.

----------------
Kalmar gör det bra och förtjänar sin poäng. De verkar bli lite rädda efter sitt ledningsmål och bjuder in oss. Det får vi tacka för, och givetvis också bra att Rydström sätter bra byten i det läget.
Däremot måste vi ju fundera kring varför det tar så lång tid att hinna reagera. Det var uppenbart att vi fick problem direkt i början av andra. Här borde vi agerat snabbare.

Kalmar ska såklart känna sig nöjda över att ha fått en poäng mot serieledarna, men samtidigt behöver de ju mer. Så kan tänka mig att de ändå känner lite besvikelse.

----------------
Och sen är det det här med de höga backlinjerna på fasta. Det är ju för fan inte klokt. Gång efter gång blir vi straffade. Match efter match. Hur kan vi fortsätta med det? Jag sa direkt när de fick frisparken vid 2-1 "Nu blir det mål" och nog f-n blev det så.
Något måste göras!

----------------
Positivt idag då? Jag tycker Oliver Berg gör sin bästa match på länge. Haksabanovic gör ett rätt hyggligt inhopp. AC är bra igen på inhoppet.
Jörgensens hörnor i första var riktigt bra.

----------------
Negativt? Hur få bra målchanser vi får Botheim och IKT till.  Det är ett aber. Vi måste verkligen få in dem. Jag tycker egentligen att det bara är Bolin som är ett hot under hela matchen.
Jörgensen försvinner i slutet av första och har sen en oerhört tung start på andra. Hoppas han ändå kan ta med sig första halvtimmen.
----------------
Också positivt är såklart att vi inte får några varningar - inte minst på LBJ som var en varning från avstängning.

----------------
Nu då. Prag nästa och sen väntar Djurgården. Framåt Malmö.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2024-08-24 20:05:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?