Lagbanner
Måndag Morgon - Helgen en parentes

Måndag Morgon - Helgen en parentes

En gäspning i Solna avslutade en odramatisk MFF-helg, nu är det dags att växla upp.

Det såg så oerhört vackert och inbjudande ut igår med de runt 2500 himmelsblåa supportrarna som lyste upp det dödstrista kolsäcksförrådets, även känt som Jordgubbsarenans, ena hörn och nog hade dessa Malmöiter förtjänat mer än den dödgrävarmatch de tvingades bevittna.

Redan efter två passningar som studsade ojämnt på den pinsamt misskötta nationalåkern insåg jag att det skulle bli en svårspelad men lättförsvarad match och det slutade mycket riktigt mållöst efter nittio minuter utan vettigt spel från något av lagen. Så är det ibland, men det är lättare att smälta en kass plan i Värnamo eller Degerfors än på landslagets hemmaarena.

Nog gnällt om detta, MFF hade definitivt kunnat gjort det bättre trots underlaget och nu är det dags att steppa upp då säsongens överraskningslag och Göteborgs stolthet, GAIS, väntar på onsdag. Det kommer att bli en tuff holmgång på Gamla Ullevi och MFF måste höja sig ordentligt jämfört med insatsen mot AIK.

Så länge vi tar oss samman och halkar in på vinnarspåret igen på onsdag kan vi lugnt se tillbaka på helgen som en gäspning och en parentes eftersom även Djurgården gjorde en lam insats hemma mot Mjällby och därmed missade chansen att ta in två poäng på serieledarna från Malmö.

Vad som stör mig lite är hur MFF:s skadelista sakta men säkert ser ut att bli längre och att vår bänk blir mindre slagkraftig. Sett till det tuffa matchandet i höst skulle den motsatta utvecklingen vara väldigt välkommen. Inte minst hoppas jag att Anders Christiansen som varit en gigant i sina senaste matcher kan göra comeback mot GAIS.

Hur det än blir med den saken så kan man i alla fall börja veckan med en titt på den allsvenska tabellen. Det skänker ett lugn och en harmoni som lindrar den värsta måndagskänslan.
MFF är, som sig bör, överlägsna i toppen.

Trevlig vecka alla Himmelsblå!

Pontus Kroon2024-09-16 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?