Lagbanner
Måndag morgon: Tråkigt är det inte

Måndag morgon: Tråkigt är det inte

Måndag morgon och hösten närmar sig.

Motala
Dagen innan en avgörande kvalmatch. Det ser rätt tufft ut men samtidigt är Malmö ”bara” tre mål från att ta sig in i Champions League. I värsta fall får man nöja sig med Europa League och det får väl ändå ses som ett helt okej tröstpris.

Det verkar också som att det är 125 miljoner på väg in till kontot. Först Hugo Larsson, sedan Sebastian Nanasi. Precis när man lugnat sig och börjat intala sig att det inte är rimligt att göra rekordförsäljningar varje år börjar både Nils Zätterström och Hugo Bolin att pocka på uppmärksamhet.

Cupen är redan vunnen och serien leder man. Utmärkt läge att dra ifrån ytterligare på söndag när Djurgården gästar. Sedan kan vi börja fokusera på lottningen av europeiska motståndare och vilka internationella äventyr hösten kommer att bjuda på.

Möjligheten finns ju också till en värvningsöverraskning innan klockan passerar midnatt ikväll. Har Daniel och Ghoddos äntligen tagit sig Saman?

Men istället för att sväva iväg så kan man fokusera på det alltjämt läckande försvaret. Bara i europspelet har MFF släppt in 11 mål på 5 matcher. Det håller förstås inte. Kommer saknaden av Cornelius hinna dämpas innan läget blir alltför allvarligt? Och på tal om saknad, kommer Botheim, Thelin eller Ali börja producera poäng igen så att det inte märks att vi nyss tappat Allsvenskans bäste spelare?

(Vi har hanterat rykten i flera år känns det som men nu är vi framme i framtiden och Sebastian Nanasis nästa steg. Mål, statistik och poäng kan man älta i evigheter, men det stora intrycket är förlusten personligheten Nanasi. Genomproffsig och nästan alltid med ett leende har han vuxit fram till en stor MFF-ambassadör, trots två tuffa utlåningar under sin tid i himmelsblått. Himmelriket önskar med denna parentes ett stort lycka till med karriären och hoppas redan på återseende.) 

Henrik Rydström har blandat och gett under säsongen. Han är på god väg att lösa kravbilden resultatmässigt, med inkasserade titlar och europaspel. Men ojämnheten i prestationerna börjar skava. Avgörandets tid inleds strax, även för en hyllad succétränare.

Oavsett vad man känner för Malmös säsong så här långt… Tråkigt är det inte. Svår bortamatch i Prag imorgon, viktig hemmamatch i helgen. Vi vet, vi kan. Vi är stormen. Och så vidare.

Framåt Malmö!



 

John Börén2024-08-26 08:29:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?