MFF - Peking 2-1 - B-laget vann

Henrik Rydström roterade deluxe och vann när formstarka IFK Norrköping kom på besök.

Den tunga, tunga segern nere i Grekland visste vi skulle påverka dagens startelva men det blev kanske ändå lite mer än man hade tänkt sig. Ut med alla och envar utom LBJ. Typ. Rydströms megarotation gav följande startelva mot Peking, som kom till spel med fyra raka segrar i ryggen
Friedrich
Skogmar, Nisse, Rösler Jr, Martin Olsson
LBJ, Otto
Jörgensen, AC, Ali
Botheim

Man kan hävda att det rörde sig om ett 3-5-2 snarare där Skogmar var mer mittfältare, men jag tycker det oftast var mest likt en sån här uppställning.

Hursomhelst. Malmö kopplade greppet och inte minst tack vare Ali som hade övertag på sin kant och AC som väl egentligen var piggare än han varit sen den där dagen 2023 som vi helst vill glömma. Han hittade ytor, passningar och försökte sig på finurliga lösningar som när han drog till på frispark direkt från kanten strax över eller cykelsparksförsöket. Malmö ägde spelet men hade svårt att komma fram till riktigt farliga ytor.
Oftast blev det en passning för mycket, eller en defensiv passning när man kanske skulle vågat gå för det.

Och då blir det som det så ofta blir. Motståndarna ställer om. Mitt i halvleken. Fine Khazeni bröt in från höger, tog sig förbi såväl Nisse som Rösler innan han fick fram bollen till Isak Sigurgeirsson som med ett tillslag tog sig förbi Skogmar och sen kunde han placera in bollen bakom en maktlös Friedrich. Knappast ett mål man gick och väntade på sett till hur spelet såg ut men det var inte heller direkt så att Malmö gick och dominerade totalt med massvis med chanser.

Malmö fortsatte att dominera matchbilden efter målet och efter knappa tio minuter kom kvitteringen. Martin Olsson fick fram bollen efter en smäll från Khazeni, som själv fick ont, till Otto som spelade ut den till Ali på kanten och nu höjdes tempot. Snabbt fram mot straffområdet, hitta in på djupet till Sebastian Jörgsen som direkt passade bak till Anders Christiansen som enkelt satte den i mål. 1-1.

Malmö kunde gått till pausvila med ledning men närmare än Erik Botheims ribbskott kom inte serieledarna och 1-1 stod sig till när spelarna gick in för att dricka sitt halvtidste. 1-1 men lite mersmak för Malmö som kontrollerade matchen och kändes som det starkare laget.

Andra halvlek. Inga byten men matchen fortsatte i samma stil. Malmö ägde spelet och framförallt var AC fortsatt periodvid briljant. Några minuter in på halvleken kunde vi fått straff när Botheim tacklades/armbågades av vår produkt Kalley men domaren friade och strax efteråt fick Mitov Nilsson briljera när AC kunde skicka iväg en nick från nära håll.

Och Malmö var bättre, men Peking ställde om bra och såväl Traustason som Khazeni hade bra lägen att sätta gästerna i ledning igen men skotten gick över.

Timmen spelad och då valde Rydström att steppa upp det lite. In med Bolin och Nanasi. Ut med Jörgensen och AC. Några minuter senare spelade han nästa kort. Stryger Larsen och Oliver Berg in medan Skogmar och Rosengren gick ut. Det gav en ny dimension hos hemmalaget. Stryger stängde högerkanten och Bolins dribblande gav Ali lite andrum. Malmös tryck ökade.

Då kom också segermålet med kvarten kvar. Bolin fick fram bollen till Lasse Berg Johnsen som slog ett inlägg mot Botheim - IN i mål. Botheim hänvisade till några hårstrå och live var jag säker på att han skarvade in den. Men på TV-bilderna ser det onekligen ut som om inspelet går direkt i mål vid den bortre stolpen. 2-1 oavsett målskytt.

Och det skulle bli segermålet. Malmö höll undan. Peking fick en hygglig chans på övertid men Ricardo Friedrich fick äntligen med sig alla tre poäng.

Vi vann igen!

---------------
Jag tycker vi gör en bra match. Det var en stor rotation - men den ger oss tre poäng. Perfekt.

Jörgensen lite väl anonym kanske men gör det ok. Lite samma problem med Otto är att de verkar sakna självförtroende.
Men det var ok. Olsson och Skogmar bra på yttrarna. Framförallt Olsson som dessutom slog flera jättebra hörnor.
Tycker Berg gör ett riktigt fint inhopp.

Men bäst? Det var AC och LBJ. Otrolig kvalitet på dem.
Ricardo Friedrich har några sekvenser där han ser lite tveksam ut men i dag kostar det ingenting. Han reder ut det. Bra! Och viktigt.

Också credd till Rydström. Han har fått en del kritik för rotationen men i dag sköter han den perfekt - och sätter dessutom bytena perfekt. Mycket bra Henrik.
Tre poäng. Vi vinner rättvist, men helt klart var det här en match som kunde gått på ett annat håll. Innan vi växlar upp med bytena i andra halvlek har Peking en bra period och kunde absolut ha satt en boll då.

Men - Vi vinner. Bra. Nu ska vi städa av Prag också.