PAOK FC - Malmö FF
3 - 4

PAOK – Malmö FF 3-4 (5-6): Bragden i Thessaloniki

Ja var fan ska man börja egentligen? Kvällens match måste nästan vara bland det överjävligaste man har bevittnat. MFF skickar ut grekiska mästarna i deras egna hemmaborg och tar sig återigen till ett Champions League playoff!

Toumba Stadium, Thessaloniki. Malmö FF ställdes inför en makalöst tuff uppgift mot grekiska mästarna PAOK efter ett likaresultat (2-2) hemma på stadion förra tisdagen. Efter flera försvars- och målvaktstabbar i första halvlek som även ledde till baklängesmål så trodde man att det var kört. Men pågarna gav aldrig upp och det skulle till sist otroligt nog betala sig!

19.30 svensk tid, 20.30 grekisk, blåser den italienska domaren Marco di Bello igång returmötet mellan PAOK Thessaloniki och Malmö FF. Di blåe gjorde en förändring i starelvan gentemot senast, där Rieks kom in och Bolin förpassades till bänken.

Minut 10. MFF får ett inkast i offensiv tredjedel. Stryger kastar långt in i straffområdet på en Pontus Jansson som har tre PAOK-spelare på sig. Ändå lyckas han på ett mycket imponerande sätt vinna luftduellen och förlänga bollen vidare till en Sebastian Nanasi som var sopren på bortre stolpen och nickade kyligt in bollen upp i nättaket. 1-0 till MFF och en smakstart som man knappast hade trott på förhand.

Minut 21. Så var det dags för den förbannade Taison igen. Sören Rieks drar på sig en ganska onödig frispark i farligt läge där han stämplar just Taison. Den 36-åriga brasilianaren slår en perfekt, stenhård frispark mot bortre stolpen som går in. Kvitterat relativt omgående för PAOK. Frisparken såg inte helt otagbar ut för Johan Dahlin i mål.

Minut 43. PAOK har bollen på MFF:s planhalva. Däremot i ett ganska ofarligt läge. Trodde man. Då drog den storväxte mittbacken Konstantinos Kouilerakis till med en sanslös rackarrökare från dryga 40 meters avstånd vad det såg ut som. Bollen for som en projektil rakt upp i högra krysset. Detta mål tycker jag inte man kan klandra Dahlin för. Det var bland de sjukaste långdistansskotten man har sett. 2-1 till PAOK.

Minut 45. Domaren hinner knappt blåsa igång matchen igen innan bollen ligger i andra målet. MFF spelar sig ur PAOK:s press och skapar ett fint 3 mot 2-läge inne i straffområdet. Där är det återigen vår Sebastian Nanasi som dyker upp på bortre stolpen och sätter påpassligt dit den med lite hjälp av målvakten som på något konstigt vis slår in bollen i eget mål med sin hand. Kvitterat för MFF och OJ så skönt med en snabb replik!

Minut 45+3. Tyvärr skulle det bli en nästintill lika snabb replik från PAOK redan innan halvlek. MFF går bort sig ganska rejält i sitt egna straffområde. Först är det dåligt försvarsspel från Sergio Pena som låter den vänsterfotade Zivcovic vika inåt från höger och avsluta. Även dåligt från Busanello som i skottögonblicket sätter händerna bakom ryggen så att han inte hinner komma ut och blocka. Detta ställde nog Johan Dahlin lite i målet. 3-2 till PAOK och ett blytungt underläge i halvtidsvilan för MFF.

Den andra halvleken skulle bli en mycket mer tillknäppt historia där PAOK nog i ärlighetens namn var närmre ett 4-2 mål än vad vi var en kvittering. Energin i MFF såg ut att ha gått ner och det kändes inte som att man fick till någon vidare forcering. Förrän det absolut sista som hände i matchminut 96. Taha Ali gör ett uppoffrande jobb ute på vänsterkanten och vinner en frispark nära offensivt straffområde. AC slår en grym hårt dykande frispark in i smeten som Lasse Berg Johnsen får en skarv på. Målvakten räddar och släpper retur till Berg Johnsen som avslutar på nytt med vänstern. Återigen räddar målvakten men släpper en retur rakt ut. Mady Camara i PAOK är en rensning ifrån att skicka vidare PAOK till ett Champions League playoff. Hade han fått väck den bollen från straffområdet så hade domaren blåst av matchen direkt efteråt. Istället skickar han rensningen rätt på 19-åriga Nils Zätterströms fot och bollen letar sig mirakulöst förbi Pontus Jansson, tre PAOK-spelare och målvakt in i nätet. Total eufori och det var väldigt längesedan man ropade så högt över ett MFF-mål. Förlängning väntade.

Minut 99. Det syntes direkt att PAOK-spelarna var tagna av MFF:s kvittering. De hade spelat på resultat en hel halvlek och nu sket man på sig när man helt plötsligt behövde gå för det igen. Det utnyttjade MFF och tryckte ner gaspedalen ytterligare. Återigen var det 19-åriga sensationen Nils Zätterström som skulle ta tag i det hela. Han vinner först bollen på egen planhalva, därefter fintar han bort två PAOK-spelare på vägen och driver säkert bollen 40-50 meter för att sedan slå en urläcker genomskärande djupledsboll på AC som ingen av PAOK-spelarna var beredda på. AC rundar målvakten hur kyligt som helst och sätter dit bollen i öppen bur. 4-3 till Malmö.

Taha Ali hade verkligen show där han stod för flera klassaktioner som man nästan inte har sett honom göra hittills i år. Med lite flyt hade Ali fått in ett mål. Det hade han varit värd. Vilket tillfälle att hitta formen vid! Berg Johnsen hade även ett skott i ribban som var sånär att leta sig över mållinjen.

Den andra förlängningskvarten skulle komma att bli en nagelbitare utan dess like och är nog den mest nervösa kvarten av ens liv. Åtminstone sedan guldmatchen mot Elfsborg i höstas!

Men Malmö stod emot och när domaren satte pipan i munnen efter drygt 122 och en halv minut så kunde man knappt tro att det var sant. Malmö FF hade vänt underläge två gånger till seger mot grekiska mästarna i deras hemmaborg och tagit sig vidare till ett CL-playoff mot Sparta Prag.

Ska bli intressant att se om man lyckas få någon sömn i natt.