Lagbanner
Sex och Jävligt Offside - Att visa var skåpet skall stå!
Guldklimpen!

Sex och Jävligt Offside - Att visa var skåpet skall stå!

MFF körde över utmanaren Djurgården med besked och visade var skåpet skall stå, vilket givetvis toppar veckans försenade lista. Författaren var i fjällen och hann inte acklimatisera sig till de skånska tropikerna i tid, vilket vi beklagar djupt.

Krossen (NY)
För mig som spenderade hela förra veckan längst in i Tarfaladalen vid Kebnekaises fot utan vare sig internet eller telefonförbindelse, trillade de glada nyheterna om MFF:s lustmord på de stackars järnkaninerna in först på måndagkvällen när helikoptern landade i fjällmetropolen Nikkaluokta. Efter att ha avnjutit våra mål och highlights på telefonen kändes den soliga Lapplands-semestern ännu vackrare. Malmö FF har tagit strupgrepp på allsvenskan och har nu piskat sin värsta inhemska konkurrent tre gånger av tre möjliga den här säsongen. Det är helt enkelt så det skall se ut!


Hugo Bolin (NY)
Men hallå! Vad är det för utveckling vi ser hos unge Hugo?
Den unge Boråspojken går från klarhet till klarhet och i lördags var han direkt avgörande i seriefinalen med sitt magiskt vackra 1-0 och det av honom intråcklade och framtvingade självmålet till 3-0. Vad jag har förstått var han även i övrigt alldeles utmärkt och fortsätter utvecklingen på det här sättet finns inget tak för hur bra Bolin kan bli. MFF har en ruggig utväxling på sina talanger just nu och det är en fröjd att se modet och mogenheten hos våra yngre spelare och just Hugo känns onekligen som den allra hetaste.

Anders Christiansen (NY)
Jag vet att jag upprepar mig själv, men oj vad fint det är att se även AC:s utveckling!
Från de lite försiktiga men fina försommartrevarna efter comebacken, till viktiga och direkt avgörande insatser i Europakvalet under sommaren, till den totala återuppståndelsen till den "gamle" kapten AC som är lätt bäst i serien och som skojar bort Djurgårdens halvfigurer i ett blytungt avgörande toppmöte.
Det finns mycket att njuta av i år, men på ett individuellt och mänskligt plan är vår kaptens tillfrisknande och återgång till maxkapacitet det allra finaste om ni frågar mig.

EL-gruppen (NY)
Jag har hört lite blandade reaktioner på våra åtta motståndare i Europa League, men jag gillar de kommande matcherna skarpt.
Bortsett från de tre givna pinnarna mot stackars Rangers (de måste ha slitit sitt hår när de såg att de skulle tvingas möta oss borta), är det sju tuffa matcher med poängchans i samtliga. Jämfört med Elfsborgs lottning tycker jag att vi hade flyt och det skall bli väldigt kul att se hur MFF tar sig an det här i höst och vinter.


IKT (NY)
Mycket är bra i Malmö FF, men våra forwards har haft en lite kämpigare tid med lite måltorka och kanske lite sviktande självförtroende. Därför kändes det viktigt och bra att Isaac Kiese Thelin fick trycka in 4-0 mot Djurgården och därmed se till att BP:s Vasic inte toppar skytteligan på egen hand.
Även om vårt slagläge är fenomenalt bra just nu är det viktigt att alla nyckelspelare är i form under slutspurten i allsvenskan och vår skyttekung är just en sådan nyckelspelare. Hoppas att det åter har lossnat nu.

Super-Sebbe (NY)
Han må ha lämnat oss på plan, men i våra hjärtan finns Sebastian Nanasi kvar.
Han hann knappt landa i Strasbourg förrän han lurade bort en Lyonback och placerade in sitt första mål i Frankrike med en lugn och behärskad bredsida i bortre hörnet. Vilken drömstart för vår guldklimp och så skönt att han verkar få förtroende direkt.
Tack Sebbe för allt du gav oss, nu erövrar du världen!


Jag har inte mycket att klaga på efter en prickfri seriefinal och en för egen del magisk semestervecka i den norrländska vildmarken, men jag antar att det är lite offside att inte kunna kvida över något som är offside.


 

Pontus Kroon2024-09-05 08:51:40
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?