Lagbanner
Sex och Jävligt Offside - Med god marginal
Den bästa i Solna.

Sex och Jävligt Offside - Med god marginal

Listan ser förnöjt på glappet mellan Malmö FF i serieledning och de andra som slåss om andraplatsen.

Ledning med marginal (NY)
Att Malmö FF leder allsvenskan är väl kanske inget vi höjer på ögonbrynen för, men att vi efter ett ganska intensivt kvalspel till Europa mot flera tuffa motstånd ligger nio poäng före tvåan Hammarby efter tjugotvå omgångar är väldigt bra.
Inte för att vi har spelat någon klang- och jubelfotboll under sensommaren, men totalt sett har vi ändå varit stabila och inte bara hållit, utan till och med ökat, distansen till våra toppkonkurrenter. Det känns väldigt skönt inför höstens slutspurt.

Ricardo Friedrich (NY)
Det har varit en tuff säsong för vår målvaktsbrasse. Johan Dahlin har varit minst lika bra som alltid medan Friedrich har gjort tveksamma insatser när han fått chansen mellan stolparna. Därför värmde det i hjärtat när han faktiskt var något av man of the match mot AIK i söndags.
Det var en svår match då AIK:s chanser var få och sporadiska, men när det brände till var Ricardo Friedrich vaken och alert och såg till att vi fick med oss en viktig poäng hem till Malmö.

Pontus Jansson (NY)
Med lite distans till chatthaveriet i våras har Ponne varit en konstant i försvaret och konsekvent hållit en hög nivå.
Han har tappat Derek Cornelius och fått styra unge Nils Zätterström och nye Colin Rösler och gjort det med den äran.
MFF:s försvar är fortfarande lite darrigare än på Cornelius tid, men tack vare Pontus Jansson finns det fortfarande struktur och ledarskap där bak.
Kanske har även efterspelet till det som hände i våras gett en del visdom och mognad som också kan komma till nytta på plan.

Europa! (NY)
Om en dryg vecka börjar MFF:s Europa League-äventyr med hemmamatchen mot våra gamla slagpåsar Rangers från Glasgow.
Fyra häftiga hemmamatcher och fyra tuffa bortamöten väntar och bland MFF-vännerna diskuteras nu hejvilt om flygbiljetter och hotellrum i Baku, Istanbul, Budapest och Prag. Europaspelet var verkligen något som saknades i fjol och nu har även vi i Himmelriketredaktionen börjat se över vad vi kan bevaka på plats.
Det är en härlig tid att vara MFF:are, inte minst nu när man fortfarande kan drömma om att gå vidare ur gruppspelsfasen.

Sebastian Nanasi och Hugo Larsson (NY)
Våra två superpågar i Frankrike och Tyskland gör en bara så glad.
Sebbe Nanasi hann knappt landa i Strasbourg förrän han började producera mål och det gör mig rent knottrig av lycka när jag ser med vilken fantastisk självklarhet han har tagit sig an Ligue 1. Vart skall detta sluta?
Hugo Larsson ruskade snabbt av sig den trista och för honom helt meningslösa landslagssamlingen och såg med en vertikal hockeyassist till att Frankfurt tog ledningen mot Wolfsburg. Om inte JDT har vett att uppskatta honom så har i alla fall Eintracht Frankfurt det. I Bundesliga funkar det alltid med rödlätta MFF:are, fråga bara Jörgen Pettersson.

Bortaföljet (NY)
Även om inte MFF spelade någon stor fotboll på Solnaåkern i söndags var det vackert att se de cirka tvåtusenfemhundra MFF:arna som var på plats för att stötta laget.
I kväll blir det dryga tusen på Gamla Ullevi en vardagkväll och som jag nämnde under Europapunkten är det nu full fart på bokningarna till MFF:s bortamatcher i EL.
Vi behöver ibland stanna till och reflektera lite över det för det har verkligen inte alltid varit så här.
För mig som följt MFF sedan slutet på 1970-talet är det underbart att se hur resandet och en stor bortaklack har etablerats under 2000-talet och jag är helt övertygad om att det har betytt mycket för våra framgångar på plan.


Jag skulle ljuga om jag sade att jag inte oroar mig för Isaac Kiese Thelins och Erik Botheims gemensamma formsvacka.
Jag tvivlar alltså inte på deras kapacitet, den har vi sett tillräckligt av för att veta att den finns, men jag är lite rädd att måltorkan skall sätta sig i huvudet på grabbarna, om det inte redan har hänt.
Låt oss hoppas att det lossnar snart och att vi får den där lilla extra skjutsen som det innebär att ha två formstarka målskyttar igen, då blir hösten riktigt kul.
 

Pontus Kroon2024-09-18 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?