Mikael Dyrestam blir årets första värvning
Mikael Dyrestam ansluter till ÖIS på ett tvåårskontrakt.

Mikael Dyrestam blir årets första värvning

Den 32-årige mittbacken Mikael Dyrestem ansluter till ÖIS. Kontraktet är skrivet över 2025 med option på ytterligare ett år.

Hela vintern har det ropats efter nyförvärv, och till slut presenterar nu ÖIS årets första spelarrekrytering. Det rör sig om mittbacken, Mikael Dyrestam, 32, som ansluter efter att ha spenderat senaste året i grekiska Volos FC.

Mikael har sedan han slog igenom IFK Göteborg för snart 15 år sedan, haft en lång och gedigen karriär. 2014 lämnade han IFK för norska Ålesunds FK, där han gjorde två år i den norska högstaligan. Därefter har det blivit spel i bland annat nederländska högstaligan med NEC Nijmegen, Allsvenskan med Kalmar FF, grekiska ligan med Xanthi FC, och norska ligan igen med Sarpsborg 08. 

Efter Sarpsborg blev det en sväng i belgiska ligan, innan Mikael spelade en säsong i saudiska ligan. I höstas skrev han på för Volos FC men byter nu alltså Grekland mot Sverige och ÖIS.

Såhär säger Mikael till ÖIS Fotboll om övergången:
- Det känns väldigt kul att det nu är klart och att jag får möjligheten att komma till ÖIS, en klubb med anrik historia. Efter bra samtal med både Pontus och Andreas kändes det helt rätt och jag gillar deras tankar på spelidé och hur de vill använda mig i laget. Jag är taggad på att komma igång och ser fram emot att bidra med min erfarenhet för att göra kommande säsonger minnesvärda.

Mikael Dyrestam blir alltså Pontus Farneruds första spelarrekrytering som sportchef. Han beskriver sin första värvning såhär:
- Dyrestam är en spelande mittback med bra spelförståelse som kommer passa bra in i sättet vi vill formera laget och bland hans uppsidor utmärker sig bland annat duellspelet och snabbheten. Han är ambitiös och har en bra mentalitet vilket är egenskaper vi värdesätter högt. Det känns väldigt bra att få in en mittback som vi känner har en hög nivå i sitt spel och som kommer höja oss såväl defensivt som offensivt.

Markus Lundborgmarkuslundborg2024-01-16 18:38:00
Author

Fler artiklar om Örgryte

Det krävs trygghet för spelarna i ÖIS
Är ÖIS inte bättre än såhär?
Kvantresultat för ÖIS mot ÖFK