Mikael Hjelmberg efter segern mot HTFF
Väsbys coach Micke Hjelmberg dirigerar sina mannar Foto: Bror Rosenback

Mikael Hjelmberg efter segern mot HTFF

Väsby United - Hammarby TFF 4 - 0 (2-0)

Väsby redaktionen ringde upp Väsbys tränare Micke Hjelmberg efter utskåpningen mot HTFF.

 Inget snack om saken idag och serieledning på köpet! Grattis

 -Tack, nej det var inget snack om saken. Vi var det bättre laget från matchens första spark. Serieledningen känns ointressant i dagsläget, däremot är vi självklart glada över poängen!

 Ni hade 12-0 i skott på mål. Vad är du mest nöjd med idag?

 - Att vi hade just 0 skott mot Tudde! Det är klart att dom hade några avslut mot mål, men vi släpper inte till mycket mot oss idag. Några skott utifrån var egentligen det enda HTFF skapade! Trots att vi känner att vi har total kontroll på matchen så lägger vi ner ett fantastiskt arbete i försvarsspelet. Att inte börja fuska i överflyttningar och att strunta i att ställa om fullt ut efter bolltapp är kanske lätt hänt för vissa lag, men inte för oss! Det är jag mest nöjd med!

 Det såg ut som att HTFF inte ville anfalla i andra halvlek utan var nöjda med resultatet. Hur upplevde du det?

 - Min uppgift är inte att utvärdera motståndarnas insats. Den får dom analysera själva! Vi var extremt kompakta i vårat försvarsspel, vilket gjorde det svårt för dom. Vi ledde matchen, och ville dom rulla runt i egen backlinje så var det helt ok för oss. När vi gör 4-0 så valde vi att kliva upp i plan igen för att ge laget ännu mera energi och verkligen gasa på hela vägen in.

 Fanns det saker i spelet du inte var nöjd med?

 - Vi blir aldrig riktigt nöjda! Vi gör ingen fantastisk fotbollsmatch idag, men vinner med 4-0! Det är ruskigt bra! I andra halvlek borde vi haft mer tålamod med bollen. Vi borde flyttat den snabbare mellan varandra och haft flera spelvändningar. Vi fick lite för korta anfall emellanåt. Men det verkar dumt att lägga vårat fokus där! Vi strävar hela tiden efter att utveckla vårat spel och bli bättre.

 Några spelare du vill plussa extra för idag?

 - Återigen, det är laget som vinner fotbollsmatcher, inte enskilda spelare. Robin Quaison gör mål för tredje matchen i rad idag och självklart är det väldigt bra gjort. Samtliga spelare inklusive de som kommer in i matchen står för bra insatser!

 Nu väntar en tuff borta match mot obesegrade BK Forward. Hur ser du på den matchen?

 - Vår ambition är att de inte ska vara obesegrade när vi åker hem från Örebro!

 Thomas Thudin – Daniel Sundgren, Jonatan Lundevall, David Fällman, Christoffer Eriksson – Sal Jobarteh – Bryan Massa, Robin Palacios, Robin Quaison, Jacob Eriksson – Osman Sow.

 Osman Sow – Jonas Iwersen (65), Jacob Eriksson – Daniel Ålund (65), Robin Quaison -  Eyasu Alemayehu (88)

 1-0, min 13 Robin Quaison

2-0, min 32 Bryan Massa

3-0, min 68 Robin Palacios

4-0, min 81 Robin Quaison

 

Roy RosenbackRoy Rosenback2011-08-21 21:39:14
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna