Mikael Hjelmberg efter segern över HTFF
Jakob Ericsson avgjorde matchen med sitt mål!

Mikael Hjelmberg efter segern över HTFF


Väsby redaktionen ringde upp Väsbys tränare Micke Hjelmberg dagen efter segern mot HTFF på Söderstadion

 God morgon och grattis till 3 poäng igår!

Tack så mycket. Man hade inga problem att studsa upp ur sängen imorse. Allting blir lättare och roligare när man vinner. Jag är helt övertygad om att spelarna känner likadant.

 Det spelades en hel del bra fotboll igår!

Helt klart! Jag tycker att vi är det bättre laget matchen igenom. Vi anfaller mer och kontrollerat än HTFF och har ett större konstruktivt bollinnehav. Vi skapar målchanser utifrån det och borde gjort flera mål!

 Ändå ligger ni under två gånger!

Vi ligger under både med 1-0 och 2-1 men det påverkade oss inte. Vi studsade upp väldigt snabbt efter båda underlägena och fick aldrig panik. En skön känsla att ha inom sig, när man har tilltro till spelet och spelarna. När de får sin utvisning efter 60 min var jag säker på att vi skulle vinna matchen. Vi gör 3-2 direkt efter utvisningen och sen bör matchen punkteras, vilken vi tyvärr inte gör och då blir alltid lite nerver på slutet.

 Synpunkter på utvisningen?

Jag har varken kompetens eller lust att döma fotbollsmatcher. Synpunkter kan man alltid ha. Därifrån jag står tycker jag tacklingen ser väldigt tuff ut, men som sagt, mannen som har en slant för att hålla ordning på planen ansåg att det var rött kort. Jag protesterade inte! Det jag kan konstatera är att utvisningen gynnade oss då vi hade HTFF i ett bra grepp innan utvisningen och vi kopplade ett ännu hårdare grepp efter utvisningen.

 HTFF:s tränare tyckte att dom slarvade för mycket i sista tredjedelen. Upplevde du det som att segern var hotad?

Kleber är en klok och duktig tränare. Han och hans team gör garanterat en klok analys av matchen utifrån deras perspektiv. Även om vi har mer boll i matchen så måste man alltid ta hänsyn till motståndarna. HTFF skapade lägen dom också, det ska vi inte glömma! Min känsla var som jag sa tidigare att vi borde punkterat matchen efter 3-2. Då har vi lägen efter både omställningar och etablerat spel att avgöra. När vi inte utnyttjar dessa lägen är 3-2 en skör ledning. Vi är inte på något sätt felfria i vårt defensiva spel och HTFF känner självklart att chansen finns så länge ingen blåser av matchen. Vi är glada och stolta över segern i en svår bortamatch mot ett bra lag!

 Vad gör ni veckan som kommer?

Vi har videoanalys av matchen och återhämtningsträning idag (måndag). Imorgon tar vi ledigt sen ska vi träna på som bra som möjligt för att komma väl förberedda inför matchen mot Dalkurd på Måndag.

 Startelva: 
Thomas Thudin – Daniel Sundgren, David Fällman, Calle Nyström, Christoffer Eriksson – Mattias Genc, Sal Jobarteh, Jonatan Lundevall, Jacob Eriksson – Robin Palacios – Bryan Massa

Byten: 
Mattias Genc – Osman Sow (58), Sal Jobarteh – Robin Quaison (75), Bryan Massa – Daniel Ålund (80)

Mål:
1-0   min 15
1-1   min 18, Robin Palacios
2-1 min 47
2-2 min 57, Bryan Massa
2-3 min 65, Jacob Eriksson

 

Roy RosenbackRoy Rosenback2011-06-20 21:27:30
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna