Mikael Hjelmberg inför kvällens match mot Vasalund
Mikael Hjelmberg dirigerar sina styrkor ----- Foto. Bror Rosenback

Mikael Hjelmberg inför kvällens match mot Vasalund

Väsby redaktionen ringde upp Väsbys tränare Micke Hjelmberg och kände honom på pulsen inför matchen mot Vasalund.

 
Stark seger senast. Självförtroendet på topp inför morgondagen?

 - Självförtroendet är det inget fel på. Vi vet att vi är bra när vi gör det vi ska. Matchen senast hjälper oss inte nu, utan nu är det nya förutsättningar och nya poäng på spel!

Vasalunds tränare Valentic menar att Väsby har all press på sig och att Vasalund är det enda laget som kan besegra Väsby på Vilunda. Vad säger du om det?

 - Valentic är en klok man, men har fel i båda sina påståenden! Vilket lag som har pressen på sig känns ganska ointressant i vårt fall. Vi vill vinna matchen, inget snack om saken, men vi kommer att vara med i toppen oavsett hur matchen slutar. Om Vasalund förlorar har de 9 poäng upp till en kvalplats med 5 rundor kvar. Det är inget drömläge direkt om man har som ambition att vara med i toppen. Du förstår min poäng! Alla lag i serien kan besegra oss på Vilunda – om vi inte presterar på topp! Många lag har försökt, men inga har lyckats! Vi vet vad vi behöver göra imorgon. Om vi klarar av att utföra det så kommer Vasalund ingå i skaran som har försökt!

Hur kommer matchbilden se ut om du får bestämma?

 - Helt ointressant! Jag bestämmer inte matchbilden. Vasalund är ett bra fotbollsslag, som precis som alla andra lag har styrkor och svagheter. Vi ska försöka utnyttja våra styrkor så mycket som möjligt och begränsa Vasalunds möjligheter till eget spel.

Läget i truppen?

 - Bara bra! Vi har haft möjlighet att träna ordentligt sen senast. Inga skador, inga avstängningar utan samtliga spelare i truppen är utagningsbara!

 

Truppen mot Vasalund:

Thomas Thudin, Simon Lundgren, Christoffer Eriksson, Emil Skogh, David Fällman, Daniel Sundgren, Kristian Ek, Jonatan Lundevall, Adam Modin, Robin Palacios, Sal Jobarteh, Robin Quaison, Daniel Ålund, Jacob Eriksson, Bryan Massa, Jonas Iwersen, Osman Sow

Roy RosenbackRoy Rosenback2011-09-20 08:31:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna