Mikael Hjelmberg om Karlstad matchen
Två dominanter i matchen jublar efter målet. #11 Daniel Sundgren och Bryan Massa Foto: Bror Rosenback

Mikael Hjelmberg om Karlstad matchen

Väsby redaktionen slog sig ner med Väsbys tränare Micke Hjelmberg efter höstpremiären mot Karlstad.

 Ni spelade bra idag, ändå blev det bara 1 poäng. Börja med första halvlek!

Vi inleder matchen bra. Vi flyttar runt bollen snabbt och tvingar verkligen Karlstad att försvara. Framförallt i ytterzon får vi ett kraftigt övertag som också leder till målchanser. Vi blir lite för slarviga i vårat passningsspel en bit in i halvleken och tappar för mycket boll på offensiv planhalva, det gör att det blir lite mycket omställningsspel. Karlstad spelar väldigt mycket långt, framförallt i ytterzon, och gör det bra. Dom skapar inga målchanser på oss men känns inte helt ofarliga. 1-1 i halvtid var definitivt ett resultat som Karlstad var nöjda med då vi skapar fler målchanser.

 Vad sa ni till spelarna i paus?

Vi bestämde oss för att spela ett högre försvarsspel för att tvinga Karlstads längre bollar att slås tidigare. Fortsätta vara kompakta och fiska upp andra bollar. Vi skulle fortsätta aktivera våra kantspelare och försöka komma in i mellanytan med rättvända spelare.

 Ni dominerade stort i andra halvlek!

Fullständigt! Vi kan inte begära mer av spelarna. Vi skapar 8 stycken klara målchanser i andra halvlek. Att inte få utdelning på så många målchanser är naturligtvis inte bra, men prestationen kan vi knappast klaga på.

 Det har skett en del förändringar i truppen. Hur kommer det påverka er framöver?

Det som har skett är att Mattias Genc och Calle Nyström har lämnat oss. Jonas Iwersen och ev ytterligare någon spelare kan tillkomma. Idag fick Jonatan Lundevall spela mittback och gjorde det alldeles utmärkt. Offensivt är vi uppenbarligen ganska bra då vi gjort mest mål i serien, även om vi inte fick till det idag. Vi har tillräckligt med kvalitet i truppen för att vara med i den yppersta toppen. Vi ska fortsätta skapa målchanser och göra ännu mera mål. Det vi har haft problem med är att vi har släppt in för mycket mål. Idag är vår defensiv mycket bra. Vi har absolut en minst lika bra trupp i höst som vi hade under våren!

 Nu har ni en tuff bortamatch mot Syrianska Kerburan på söndag. Vad tror du om den?

Första ska dagens match analyseras, sen har vi en viktig träningsvecka framför oss. Kerburan har bytt tränare och det är ingen vild gissning att det står försvarsspel på menyn. Dom får gärna förbättra sitt försvarsspel, för vi kommer att förbättra vårat anfallsspel. Om vi klarar av att försvara oss som vi gjorde idag, med den disciplinen och arbetsinsatsen så kommer Kerburan få en tuff söndag.

 Thomas Thudin – Daniel Sundgren, Jonatan Lundevall, David Fällman, Christoffer Eriksson – Sal Jobarteh – Bryan Massa, Robin Quaison, Robin Palacios, Daniel Ålund – Osman Sow

 Daniel Ålund - Eyasu Alemayehu (71)

 0-1, min 20

1-1, min 22 Bryan Massa

Roy RosenbackRoy Rosenback2011-08-01 06:48:05
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna