Mikael Hjelmberg om segern över BK Forward
Mikael Hjelmberg dirigerar orkestern

Mikael Hjelmberg om segern över BK Forward

Väsby redaktionen ringde upp en glad tränare Micke Hjelmberg efter att Väsby tagit 3 poäng mot BK Forward

Stort grattis till segern!

Tack så mycket

Forward var inför matchen det enda obesegrade laget i serien. Hur resonerade ni?

 - Målsättningen vara att vinna matchen, precis som alltid. Vi visste att vi hade en tuff uppgift framför oss. Vad vi också visste var att Forward hade en väldigt tuff uppgift framför sig. Det visste dom säkert om själva också! Vi tvivlade aldrig på att vi kunde vinna matchen.

Vad säger du om matchen?

 - Första 30 minuter har vi totalkontroll. Vi flyttar runt bollen snabbt och spelar en kontrollerad fotboll där Forward mest får ägna sig åt jakt av boll. Vi får 1-0 på hörna genom Bryan, vilket vi inte varit bortskämda med i år. 2-0 är ett mönsteranfall där Quaison frispelar Bryan med en passning av den högre skolan. Vi fick nöja oss med straff i den situationen även om jag tycker en utvisning borde varit en självklar påföljd. Sundgren iskall! Sen blir vi lite passiva i kombination med att Forward kliver på högre upp. 2-1 på frispark som tar i muren. Vi behövde pausen för att få säker på plats igen.

Vad sa ni till spelarna i paus?

 - Att vi inte skulle bli fega och sluta spela fotboll! Hota lite tydligare i djupled och alltid ha balans i laget.

Andra halvlek?

 - Forward gör det riktigt bra! Vi får ägna oss åt försvarsspel mestadels. Dom skapar några bra chanser inget snack om saken. Vi visste att de skulle trycka på och att vi skulle få lägen att ställa om. Precis en omställning avgör matchen. Sal vinner bollen centralt, Osman trycker iväg, sen är det kvalitet och styrka rakt igenom. Lite tur och mycket hårt arbete gör att vi vinner matchen!

Vad säger du om Forward?

 - Forward är ett bra fotbollslag, inget att orda om. Dom har både erfarenhet, talang och organisation i sitt spel. Ingen lätt uppgift, men vi trodde på oss själva och vann matchen.

Derby mot Akropolis på fredag. Vad tror du om den?

 - Jag vet att vi är riktigt bra när vi arbetar hårt. Jag vet att vi har ett anfallsspel som mest effektivt i serien. Jag vet att vi har en bra chans att vinna matchen!


Thomas Thudin – Daniel Sundgren, Jonatan Lundevall, David Fällman, Emil Skogh – Sal Jobarteh – Bryan Massa, Robin Palacios, Robin Quaison, Jacob Eriksson – Osman Sow

Jacob Eriksson – Adam Modin (63), Osman Sow – Jonas Iwersen (80), Robin Quaison – Daniel Ålund (88)

0-1, min 27 Bryan Massa

0-2, min 29 Daniel Sundgren

1-2, min 38

1-3, min 73 Osman Sow

 

Roy RosenbackRoy Rosenback2011-08-30 13:14:21
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna