Mikael Hjelmberg om segern över IK Sirius
Osman Sow, Väsbys matchvinnare

Sirius har lite mer boll än oss i första halvlek, som i övrigt är jämn. Vi utnyttjar ett av våra omställningslägen på ett utmärkt sätt, kvalitet rakt igenom,
säger Väsbys tränare Micke Hjelmberg.

16 minuter är spelade när Väsby vinner bollen på mittfältet. Jacob Eriksson får upp blicken och ser att Osman Sow hotar bakom Sirius backlinje. Bollen är
perfekt slagen och Osman visar prov på både styrka, snabbhet och kvalitet i avslutet. Efter målet är halvleken jämn rent spelmässigt.

Vi pratade i paus om att försöka få till flera spelvändningar på offensiv planhalva, utnyttja våra spetsspelare tydligare samt fortsätta vara koncentrerade och
hantera andrabollsspelet, fortsätter Hjelmberg

I andra halvlek är det Sirius som har bollen klart mest, men några målchanser i öppet spel skapar Sirius inte alls.
Farligheterna kommer istället på fasta situationer. Sirius har en frispark i överkanten av ribban samt en orgie i hörnor.
En av dessa hörnor blir lite extra farlig, men Väsby försvaret gör det samtidigt mycket bra. Osman Sow har dessutom ett ypperligt läge att göra 2-0 men
skottet skjuts över från nära håll. Väsby försvarar sig mycket bra och åker från Studenternas med 3 poäng.

Jag är mycket imponerad av vårt försvarsspel i andra halvlek. Både kollektiv och individuellt. Forwards presspel är oerhört värdefullt.
Mittfältet är kompakta och plockar upp andrabollarna på ett bra sätt.
Backlinjen täcker skott, täcker in för varandra och håller koncentrationen hela vägen ut.
Sirius spelar mycket långt både i djupled och i diagonalerna så det blir mycket kamp och andra bollar som måste hanteras och det gör vi på ett mycket bra sätt.

Att vi dessutom hanterar alla dessa hörnor där Sirius är väldigt tunga är riktigt starkt.
Vi får dessutom lägen att ställa om och etablera spel när vi själva har bollen. Anfallsspelet är godkänt, men kan fortfarande självklart bli bättre.
Offensivt är matchen godkänd. Idag är det vårt försvarsspel som är huvudorsaken att vi får med oss 3 poäng i
en mycket svår bortamatch. Självklart är vi stolta över killarna, avslutar Hjelmberg