Mikael Hjelmberg om Syrianska Kerburan matchen
Väsbys tränare Mikael Hjelmberg

Väsbys tränare Micke Hjelmberg efter segern i Västerås

Väsby redaktionen ringde upp Väsbys tränare Micke Hjelmberg efter 3-1 borta mot Syrianska Kerburan.

Grattis till segern och en väl genomförd match!

Tack. En väl genomförd match stämmer bra. Vi är inte fantastiska i 90 minuter, men vi är stabila och gedigna och gör dessutom 3 mycket vackra mål.

Varför vann ni matchen?

För att vi hade en tydlig ide om hur vi ville genomföra matchen, framförallt defensivt och vi klara av att utföra idén på ett mycket bra sätt. Vi vet att vårat offensiva spel är väldigt bra och varierat. Vi gör mest mål i serien! Det stora utvecklingsområdet är att hitta ett bra positionsspel i försvarsspelet och att locka fram aggressiviteten i spelarna. Idag är vi nästintill klockrena i vårat försvarsspel över hela planen och spelarna arbetar verkligen hårt. Sen gör vi 3 mål framåt. Därför vann vi matchen

Några spelare du vill berömma extra?

Vi vann matchen idag för att vi genomförde den som ett lag! Samtliga spelare står för bra insatser, även de som kom in under andra halvlek. 11 spelare arbetar väldigt hårt i försvarspelet och vi har ett piggt och spetsigt anfallsspel under stora delar av matchen. Kollektivet ska ha beröm!

Nu har ni kontakt med topplagen igen, vilket måste känns skönt!

Vi tog 3 poäng idag och vi ska gå för 3 poäng mot Dalkurd på lördag. Där ligger vårat fokus.

Truppen - Thomas Thudin - Daniel Sundgren, Jonatan Lundevall, David Fällman (K), Emil Skogh - Sal Jobarteh - Jacob Eriksson, Robin Quaison, Robin Palacios, Bryan Massa - Osman Sow

Robin Quaison - Eyasu Alemayehu (72), Robin Palacios - Adam Modin (87), Jacob Eriksson - Daniel Ålund (88)