Tele2 Arena, 2024-10-06 14:00

Djurgården - Kalmar FF

Missräkning för Djurgården - tappar andraplatsen i tabellen
Haarala hade flera lägen att ge Djurgården vinsten.

Missräkning för Djurgården - tappar andraplatsen i tabellen

I slutstriden om Europaplatserna tappade Djurgården poäng efter en tveksam insats mot bottenlaget Kalmar FF. Trots en lång forcering blev det enbart en poäng till Stockholmslaget.

Blåränderna stod för en fin prestation så sent som i torsdags i Österrike mot LASK Linz. Man vände ett 2-0-underläge till kvittering, vilket innebar en stark poäng i premiären av Conference League. 

Djurgårdens startelva
I startelvan som Bergstrand och Lagerlöf mönstrade fanns sex nya spelare, jämfört med senast mot LASK. Elvan bjöd på få överraskningar, men det som stack ut var att Gulliksen fick inleda på bänken samt att även Miro Tenho petades. För andra matchen i rad startade Oscar Jansson mellan stolparna. Den offensiva uppsättningen bestod för dagen av Wikheim, Tokmac, Haarala och Hümmet. 
Stockholmslaget fick en riktigt tråkig inledning på matchen. Ett mediokert försvarsspel på en defensiv hörna innebar att gästerna kunde ta ledningen i den 20:e matchminuten. 

Djurgårdens spel såg krampaktigt ut under den första halvtimmen när man slog bort många simpla passningar och hade en betydande oförmåga att skapa något i den offensiva tredjedelen. Närmast att kvittera var Gustav Wikheim som fick ett läge på en retur, men skottet gick över målet. 

Djurgården fick en drömstart på andra halvlek när 18-årige Keita Kosugi fick ett skottläge i samband med en andraboll på en hörna. Skottet styrdes på en motståndarförsvarare innan bollen rasslade i nätet. Inte långt efter 1-1-målet hade Santeri Haarala ett omställningsläge, som dessvärre enbart resulterade i en hörna. Några minuter senare fixade finländaren ännu en hörna i Djurgårdens start på forceringen mot ett ledningsmål. 

DIF gjorde ett dubbelbyte efter 69 minuters spel. Tobias Gulliksen och Magnus Eriksson äntrade planen när Schüller och Hümmet byttes ut. Bytet innebar att Tokmac Nguen skiftade till nia medan Gulliksen tog rollen som tia. Senare, mer bestämt i den 80:e minuten, plockade tränarduon av Tokmac och ersatte honom med Priske.

Lång forcering utan resultat
Det var Djurgården som förfogade över spelet med bollen medan Kalmar tog lägre stående positioner. Motståndarförsvaret var kompakta och svåra att spela igenom, men DIF hittade olika sätt att ta sig in bakom backlinjen. Kanske skulle man även blivit tilldelade efter att August Priske dragits ned i straffområdet.

Djurgården tryckte på för ett ledningsmål under slutminuterna. Bästa möjligheten hade Tobias Gulliksen med ett skott från distans som träffade stolpen. Närmare tre poäng än så kom man inte och matchen slutade oavgjort. Således placerar man sig på tredjeplats i tabellen. 

***

Vad tycker du om matchen? Vad utmärkte sig mest? Kommentera gärna men tänk på att hålla en god ton. 

Victor Tjärnsvedvictor.tjarnsved@gmail.comTwitter: Vtjarnsved2024-10-06 16:10:00
Author

Fler artiklar om Djurgården