Strandvallen, 2023-07-16 17:30

Mjällby - IFK Norrköping

Mjällby AIF - IFK Norrköping söndagen den 16 juli 17:30 på Strandvallen

Mjällby AIF - IFK Norrköping söndagen den 16 juli 17:30 på Strandvallen

Från "Grabbarna från stan" till Främlingslegionen... Från att ha haft 8 grabbar från stan i guldlaget, varav 4 i startelvan 2015 finns det i årets trupp 5 spelare från stan, varav 1 i startelvan.

Nu gäller det om IFK ska kunna ta tre poäng mot ett lag som ligger efter dem i tabellen eller om det blir ett trendbrott och det blir en förlust på Strandvallen.

Sedan 2011 har lagen mötts sju gånger på Strandvallen, med tre vinster för IFK mot Mjällbys två och tre oavgjorda matcher.  Då Mjällby låg i Superettan under åren 2015 till 2019 är det mer relevant att se de tre senaste årens resultat som ger en seger, en oavgjord och en förlust. Resultaten tyder också på att det blir en målfattig match med viss fördel för Mjllby. Ser vi på lagens form under de senaste 5 matcherna så är Mjällby i en betydligt bättre form med 7 tagna poäng mot IFKs 2, där bortasegern mot Malmö väger mycket tungt, Mjällby har en matchvikt i på 80 kg i snitt.För att inte tala om längdsnittet som är ännu häftigare, 1,88 cm. Detta ställs mot IFKs 76 kg och 182 cm.Det ska nog mycket till för att IFK ska vinna den här matchen. 

Det började ju så bra för IFK i år med 8 matcher och 17 poäng, för att sedan tvärbromsa med 6 matcher och 2 poäng. Denna vårsäsong har gett mig anledning att försöka tänka på något annat, men det enda som jag kommer på är ett antal citat som passar in, typ:

Tony Thoren: "Va fan hände?"
Ospecifik rumpnisse, något modifierat:  "Voffer gör de på detta viset...?"
Bo Åkerström och Hans Dahlen (Torsson):  "Det spelades bättre boll på Gunnar Nordahls tid"
Klassiskt svenskt ordspråk: "Upp som en sol, ner som en pannkaka" beskrivningen av detta citat passar väldigt bra in på vad som pågår "I svenskan används ordet pannkaka ofta om något negativt, Denna nedlåtande syn på pannkaka beror på att den underförstått jämförs med en reslig sufflé som antas ha varit målet!"

Glen har nu avverkat första året av fyra. Innan han tog över förra året hade IFK 1,12 i  snittpoäng/match. Under de resterande omgångarna kom Glen upp i ett snitt på 1,85. Under årets vårsäsong har IFK ett snitt på 1,36. Blirr det förlust mot Mjällby blir snittet 1,27.Jens fick lämna efter ett snitt på 1,53 och Norling vid 1,23,så Glen börjar då närma sig smärtgränsen för föreningen. Om han inte framöver gör en "Janne" som gick från 1,17 2014 till guldårets 2,20! Hur han gjorde detta är för mig en gåta! Gör Glen om detta kan han säkert senare bli förbundskapten i lämpligt land.

Men när natten är som mörkast, så är det inte långt till en gryende (gyllene?) morgon, så låt oss hoppas att så blir fallet även på Strandvallen.

IFK får undvara Marco Lund efter det röda kortet, annars verkar ingen ny spelare ha hamnat på skadelistan. 

Hur det går? Det vet vi efter 19:15 imorgon kväll, tills dess hoppas vi på det bästa!

Som vanligt är jag mycket imponerad över dem som tar sig till Strandvallen för att ge laget stöd på plats!
Vi andra hejar på så bra vi kan från hemmaplan! För min del blir det som vanligt på Pitchers på Regeringsgatan 113 där Exilsnokarna i Stockholm samlas som vanligt!

Annars sänds ju matchen på Discovery+ med början 17:14!

Framåt Kamrater!

 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2023-07-15 17:45:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås