Mjällby - MFF 1-1 - Inte bra nog

Mjällby - MFF 1-1 - Inte bra nog

Malmö skapade chanser men fick bara en poäng i Blekinge.

Efter den fina matchen mot Sivaspor valde Georgson att byta sparsamt i startelvan. Backlinjen var intakt, typ, och förändringarna var framförallt offensiva.
Dahlin
Beijmo, Dennis, Lasse, Moisander
Pena, Rakip
AC
Buya Turay, Ola, Birmancevic

Första halvleken var i stort ett sömnpiller. Malmö spelade lugnt men också snudd på försiktigt och hade problem med att hota Mjällby på allvar. Kvaliteten på sista tredjedelen var inte tillräckligt bra och det var för sällan som Malmö hade bollen i någon form av farlig yta.

Tvärtom var det Mjällby som skapade de få chanser som vaskades fram i första. Ofta efter någon form av fast situation och det var också på en sådan man skapade halvlekens bästa chans. En frispark strax utanför straffområdet lyftes in i straffområdet och där dök Jacob Bergström upp och kunde (borde?) satt 1-0 men Johan Dahlin stod för en briljant räddning.

0-0 i paus kändes tämligen rättvist. Malmö gör ingen katastrofal halvlek på något sätt, men man kan väl till exempel konstatera att Buya Turay inte hade många rätt och att hans egenskaper inte utnyttjades alls. Vi spelade för sällan på djupet och när han fick den på fötterna istället slutade det ofta med att han slog bort bollen.

Den första halvlekens passivitet blev etter värre efter paus och när Georgson inte svarade med något byte kom Mjällbys 1-0 som ett brev på posten. Buya Turay tappade boll i uppspelsfasen och Mjällby vände spelet snabbt. Bergström ryckte förbi Lasse Nielsen och spelade in centralt där Hadzikadunic stötte bollen rakt ut till Victor Gustafson som kunde nicka in ledningsmålet. Fullt rättvist där.

Mycket som inte var bra med baklängesmålet. Buya Turay tappade boll när flera spelare var på väg upp, Lasse sålde sig möjligen något enkelt och Dennis-Moisander hade kunnat lösa situationen tämligen enkelt med bättre kommunikation samtidigt som Pena eller Rakip rimligen borde täckt ytan där bollen hamnade till sist.

Det positiva med målet var att Malmö åtminstone väcktes ur dvalan. Tämligen omgående kom nämligen kvitteringen. Mjällby tappade boll och några moment senare skarvade AC bollen fram till Birmancevic som dundrade in 1-1. Kvitterat efter 62 minuter.

Resten av halvleken var i stort sett Malmös. Berget, Ceesay och Kiese Thelin sattes in och gästerna började trycka tillbaka Mjällby allt mer.
Och nog fanns det chanser. Först spelade Ceesay in bollen lågt till Birmancevic som dundrade bollen över och bara någon minut senare fick han chansen igen när han löpte perfekt på Christiansens passning men Brolin i målet räddade friläget.

Malmö skapade några halvchanser till men mer blev det inte och istället var det Mjällby som såg ut att få ett superläge på tilläggstid då man ställde om men rättskiparen Klitte, som inte hade en bra match, blåste av spelet om gav Berget gult kort för en duell på mittplan istället för att låta Mjällby få fördel och ett friläge. Jag tycker dessutom inte ens det borde ha varit gult kort på Berget - Från det jag såg var det en bra duell från Berget.

1-1 stod sig matchen ut. Egentligen ingen katastrof, men det börjar bli för många matcher som inte slutar med seger.

---------
Noterbart var att vi inte hade en enda back på bänken i dag. Blev också ett problem när Dennis behövde utgå.
Inte direkt någon chock att vi behövde göra ett byte i backlinjen heller...

---------
Här kan vi ju också se att det blir lite jobbigt då Berget gick ner som vänsterback. Det är en position som Berget tveklöst kan hantera, men vi vet ju hur det gick förra gången han tvingades spela för defensivt.
Jag är livrädd för att vi släpper Berget.
Jag anser att han är extremt viktig för oss när vi nu ska försöka bygga om delar av truppen  - framförallt när vi ju saknar egna produkter i någon större utsträckning. Han har en mentalitet vi oerhört mycket behöver i truppen.
FÖRLÄNG!

---------
Förstår inte alls hur Buya Turay används. Som ytterspringare såhär får vi praktiskt taget ut noll av honom. Han är en ganska dålig passningsspelare och det blir väldigt mycket bolltapp när han får den på fötterna stup i kvarten.
Han måste spelas mer centralt.

---------
AC gör emellertid en ganska bra match i dag tycker jag. Framförallt i andra halvlekens andra del.

---------
Fina Jonas Hansson på Fotboll Skåne lyfte på Twitter att man normalt sett kan tappa poäng i 9-10 matcher, i vissa fall så mycket som i 13 matcher. Vi har nu tappat poäng i nio. Det finns inte mycket utrymme kvar.

---------
Jahapp. Det är som det är. 34 poäng efter 19 matcher. Samma som vi hade 2018 för övrigt.

---------
Upp på hästen igen. Fixa matchen i Turkiet så har vi det i hamn.

---------
Noterbart att detta var första gången i år som vi fick med oss poäng efter att ha hamnat i underläge. Otroligt uselt facit.



 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-08-21 17:45:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?