Mjällby - MFF 2-2: Segersviten bröts
Besvikna miner efter oavgjort mot Mjällby

Mjällby - MFF 2-2: Segersviten bröts

Det känns surt som bara den att vi inte lyckades fortsätta segersviten, men med tanke på att vi hämtade upp underläge två gånger och (som vanligt) missade en straff OCH motståndarna hade en ribbträff på slutet måste man kanske med lite distans vara okej med en poäng idag. (Även om man innerst inne aldrig på riktigt är det).

Det var en intensiv matchinledning med småfarlighter åt båda håll. Berget skaffade en frispark åt MFF i bra läge redan efter tre minuter men vi lyckades inte förvalta läget alls. Bara ett par mintuer senare fick Mjällby ett bra frisparksläge. Trots att Fedel vrålade så att det hördes från Strandvallen hem hit till Eslöv så lyckades Mjällby, genom en oväntad variant göra oss himmelsblå lite nervösa. Bara ett par minuter senare skapade man ytterligare ett läge via ett långt inkast. Det stod tidigt klart att Mjällby skulle bli farliga på fasta situationer och att vi led av att sakna både Kiese Thelin och Toivonen samtidigt, inte bara offensivt utan även på defensiva fasta. Dessutom går det inte att komma ifrån att det måste påverka att vara utan en av allsvenskans absolut bästa målvakter, oavsett om ersättaren också är en bra målvakt. Även MFF skapade en möjlilghet som kunde blivit riktigt farlig när AC vann boll och snyggt spelade in bollen mot Nalic men en Mjällbyförsvarare hann emellan. 

Mjällbys försvar var kompakt och MFF spelade för långsamt för att komma igenom det. MFF hade mycket boll men det kändes farligare när Mjällby anföll. Så i 24e minuten kom deras ledningsmål. En boll från Moro tar på Knudsen och går in. Efter en drickapaus (okej, cooling-break) pressade MFF på något mer. I ett anfall där MFF skapade chans på chans blev det till sist dömt hands och straff till MFF. Jag vet, vi har skämtat mycket om hur usla MFF varit på straffar. Men jag kände mig faktiskt ganska trygg när just Berget stegade fram. Och visst, han slog en ganska bra straff. men såklart gjorde målvakten en ännu bättre räddning (Fjällström kallade det Superräddning) och straff-förbannelse-möget fortsätter. Chanserna fortsatte sen att komma ända in på övertidsminuterna men Mjällbys ledning stod sig in i halvtidsvilan. 

I andra halvlek visade MFF direkt att man inte var nöjda med ett underläge. Man pressade intensivt och vid bollvinst var tempot högre, passningarna snabbade, spelet mer direkt. Under de första tio minuterna fick Mjällby knappt låna bollen mer än väldigt korta stunder. I 54e minuten slår så Eric Larssson ett fint inlägg till Rieks som förvaltade det minst lika bra. Kvitterat! 

Nu hoppades man ju på att MFF skulle fortsätta att hålla i taktpinnen och pressa på mot Mjällby. Men istället var det hemmalaget som började äta sig in i matchen igen, blev MFF för försiktiga? Slappnade man av? Som vi redan tidigare konstaterat, Mjällby är farliga på fasta situationer. Frisparken i 65e minuten var i ett bra läge, dessutom med solen i ögonen för Marko i MFF-målet. En kanonfrispark, kanske en toutch av Berget, och bollen seglade in bakom Marko. Mjällby var återigen i ledning. 

Strax därefter gjorde MFF ett dubbelbyte, Sarr och Traustasson kom in, och båda var med i att skapa farligheter då MFF återigen fick mer tryck på Mjällby. I 72a miuten slår Bonke ett inlägg som AC försöker sätta dit med en bicykleta, han missade men reste sig igen och när bollen studsade tillbaks mot honom var han redo och rullade in kvitteringen. Sista kvarten skapades det chanser åt båda håll. Mjällby hade skott strax ovanför och i den sista övertidsminuten böev Sarr överaskande fri i straffområdet men utan att få till något riktigt avslut. 

Ytterligare ett par reflektioner: 
* Eric Larsson jobbar och sliter, är nyttig för oss framåt samtidigt som han (nästan) alltid hinner med tillbaks i försvaret. Men att skjuta, det är minst sagt inte hans starka sida. 
* Även om mittbackar varit en bristvara för oss så var det nästan en lättnad att Anel fick sitt fjärde gula och är avstängd. Även om han är ung måste även hans kropp börja ta stryk av att ha spelat nästan varenda minut. Även den pågen behöver vila nån gång. Idag tyckte jag dessutom inte att han var lika bra som man vant sig vid att han är, det kan ju dock hända att han var hämmad av sitt tidiga gula. 
* Det har varit ett galet intensivt spelschema. Det känns faktiskt nästan skönt att det blir en lång (dvs en veckas) paus nu så att man hinner andas lite. Och kanske framför allt så att laget kan få nåt som liknar en sammanhängande träningsperiod. 
* Okej, detta kanske verka löjligt och ovidkommande att hänga upp sig på.... Men å vad kan önskar att DPlay kunde släppa sina (töntiga) instruktioner om uttal på spelarnamn. Jag hade svårt att fokusera idag varje gång jag hörde kommentatorn prata om Berge (utan T). Dessutom sa han, antagligen när han slappnade av, BergeT emellanåt så det var inte ens konsekvent. Tydligen ska det vara det norska uttalet av namnet även om det finns norrmän som hävdar annorlunda. Men ändå. Sättet de säger de danska namnen Knudsen och Christiansen på är ju dessutom kanske något mer lika danskan men fortfarande väldigt försvenskade. Så, så länge det inte handlar om att en spelare reagerat på hur hans namn uttalas, snälla, bara sluta. 

Åsa Flykt2020-08-16 21:35:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?