Mohamed Buya Turay är klar för Malmö FF
Välkommen till MFF, Mohamed Buya Turay!

Mohamed Buya Turay är klar för Malmö FF

Malmö FF:s omtalade forwardsvärvning är på plats, Mohamed Buya Turay skriver på t o m 2025!

Det känns väl inte mer än rätt att den förre Djurgårdsanfallaren och skyttekungen Mohamed Buya Turay nu hjälper Malmö FF att ta SM-guld, då han 2019 var den som de facto såg till att vi missade det genom sitt 0-1 för blåränderna på Eleda Stadion.

För er som minns Buya Turays tid i Djurgården, så kommer man ihåg man en vindsnabb, målfarlig anfallare med fin teknik och näsa för mål och det är nog bra för MFF att få mer fart offensivt. Jag tror att vår nye forward blir ett bra komplement till Isaac Kiese Thelin som är mer av en box- och targetspelare.

Buya Turay kommer närmast från Henan Jianye i kinesiska superligan och ansluter direkt till svenska mästarna på ett 3,5-årskontrakt. och han säger själv till mff.se:
- Det känns bra att ha skrivit på för Malmö FF som är en storklubb i Sverige och jag är även stolt över förtroendet klubben har visat i mig. Jag vill hälsa till alla MFF-supportarna att jag är här och vill göra skillnad. Jag ser framemot att träffa supportrarna och att vi få fira framgångar tillsammans i framtiden.

Andreas Georgson:
– Det känns riktigt bra att få Buya till MFF. En smart spelare som blandar hårt arbete med finess på fotbollsplanen. Hans största styrkor finns i hans presspel, djupledsspel och målskytte och det tror vi kommer att stärka laget på både kort och lång sikt.

Mohamed Buya Toray är 27 år och har gjort 33 mål på 65 matcher i allsvenskan. Han kommer att bära tröja nummer 33.

Varmt välkommen till Sveriges bästa lag genom tiderna!

Pontus Kroon2022-07-22 12:54:58
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?