Moisander klar för MFF
Foto: Malmö FF

Moisander klar för MFF

Malmö FF har gjort klart med mittbacken Niklas Moisander.

Dagens andra nyförvärv är klart. Efter smärre chockartad överraskning som nummer ett var andra värvningen mer väntad. Niklas Moisander lämnar Werder Bremen och Bundesliga för spel i Malmö FF. Mittbacken har skrivit på ett kontrakt till och med säsongen 2022.

 - Niklas har spelat på en hög nivå under en lång tid och förutom att han är en skicklig spelare har han samlat på sig en enorm erfarenhet under sin karriär. Han är bra i speluppbyggnaden, har ledaregenskaper och kommer att bli en viktig kugge för oss i både Allsvenskan och Europaspelet, säger sportchefen Daniel Andersson i pressmeddelandet.

 - Jag är jätteglad och tacksam att jag får den här chansen att spela i Malmö FF, som för mig är det största laget i Sverige. Jag är jättemotiverad att komma igång och nu ser jag mest fram emot att få träffa mina nya lagkamrater och bekanta mig med staden, säger Moisander själv.

Moisander har en imponerande meritlista med spel i bland annat Ajax, Sampdoria och nu senast Werder Bremen. Den 35-årige finländaren har gjort 62 landskamper och avslutade landslagskarriären 2017. I MFF kommer han spela med nummer 4.

 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2021-07-01 14:10:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?