Mörk: "Varje poäng kan ha betydelse i slutändan"

Mörk: "Varje poäng kan ha betydelse i slutändan"

Efter 2-0-segern mot Örgryte IS hemma på Södermalms IP har vi fått en pratstund med "poängspelaren" Mikael Mörk. Här pratar vi tankar efter ÖIS-matchen, men också om hösten som stundar samt tankar inför AFC Eskilstuna borta som väntar SAIK på fredag.

Tre matcher efter uppehållet och tre bra insatser med en seger, en förlust och ett kryss. Är det skönt att vara igång igen efter en tuff vårsäsong? 
- Det känns absolut bra att vara igång igen efter våren. Den gick ju som alla vet inte som vi hade tänkt oss och det är skönt att lägga den bakom oss.

Vad tror du om hösten som väntar nu? 
- Det är fortfarande långt kvar på säsongen och många poäng kvar att spela om, men i det läget vi satt oss i efter våren så blir varje match oerhört viktig för oss. Alla matcher vi kommer att spela kommer vara jätteviktiga för oss, varje poäng kan ha betydelse i slutändan. Det är också de matcherna  man vill spela, de som gäller något. Efter uppehållet har det verkligen känts som en nystart för laget och vi håller ihop som en helt ny grupp. Det känns viktigt inför hösten och vi alla har samma mål, att fixa kontraktet! 

Två poäng från dig senast i 2-0-segern mot ÖIS och tre mycket viktiga poäng in. Känslan efter segern? 
- Känslan var självklart härlig, vi behöver verkligen få in lite treor för att rycka upp oss i tabellen. Och sen var det, som många matcher kommer vara nu, en väldigt viktig match att vinna. Nu skiljer det endast fyra poäng istället för tio, som det hade varit vid förlust, men i det läget vi är i nu, kan man tyvärr inte njuta så länge av matcherna, utan nu fokuserar vi på nästa match och laddar batterierna för den.

På fredag väntar en ny "måstematch" och det mot AFC Eskilstuna på Tunavallen. Hur går tankarna?
- Så är det, en viktig match för oss och för dom. Det känns som sagt att vi är ett helt nytt lag nu, än tidigare under säsongen. Trots tabellplaceringar så känns det ändå som att vi är på gång uppåt. Vi kommer från en seger och vi kommer göra allt som krävs för att få ytterligare en seger in på kontot, avslutar Mörk.

Johan Videll@johan_videll2023-07-25 16:58:03
Author

Fler artiklar om Skövde AIK