Möt SvenskaFans nyförvärv - Gabriel Melke!

Möt SvenskaFans nyförvärv - Gabriel Melke!

SvenskaFans välkomnar Gabriel Melke som ny redaktör. Gabriel har bl.a. SVT och Aftonbladet på sin meritlista där han jobbat som reporter och redaktör och kommer närmast från TV4/Fotbollskanalen och tjänsten som reporter/redaktör.

Europeiska storligornas transferfönster har stängt, men det har inte SvenskaFans transferfönster gjort - välkommen Gabriel!

Den klassiska frågan: Hur känns det? 
– Magiskt! Det har ju varit klart ett tag, men sedan några dagar tillbaka har jag äntligen fått hoppa in i hetluften – och ja, låt mig vara tydlig: Allt är hur kul som helst. 

Berätta lite om dig själv!
– Fotbollsgalning är väl egentligen den raka, enkla beskrivningen. En nästintill osund (beroende på vem du frågar) konsumtion av sporten präglar väl min vardag, och jag hoppas på sätt och vis att det ska genomsyra min tid på SvenskaFans. Född, uppvuxen och boende i Södertälje och jag har de senaste åren bevakat sport i allmänhet, fotboll i synnerhet, och stått för produktioner såväl i skrift som rörligt.

Vad gjorde att du sökte dig till SvenskaFans?  
– Plattformen är möjligheternas värld. SvenskaFans banade, via Milan-redaktionen och som skribent för Sverige-sajten, väg för min journalistiska bana och nu hoppas jag kunna ge någonting tillbaka. Här får du ju allt – supporterskapet, gemenskapen, känslorna och det mest genuina runt och kring respektive lag. Textmässigt. Ljudmässigt. Rörligt. Ja, i alla möjliga former. Det mesta kommer från hjärtan som bultar för ett emblem, en tröja, ett lagnamn. 

Vilken kommer din roll att vara? 
– Jag kommer att jobba som redaktör. Tanken är i grunden att jag ska vara med och forma, utveckla och föra sajten framåt, på kort och lång sikt. Jag är dessutom öppen för det mesta; galna idéer ligger nära tillhands och jag går litegrann in med tankesättet att ”låt oss testa så ser vi hur det går”. Nya webb-tv-program, artikelserier, närmare bevakning - you name it! Kreativiteten flödar och så vidare....

Vad ser du mest fram emot i det nya? 
– Att få jobba nära skribenterna. De/ni är SvenskaFans och jag hoppas att vi tillsammans ska kunna hitta nya - men också behålla - kittlande format som ger folket, i större och mindre målgrupper, precis det som önskas. 

Och sist, men inte minst - vilka/vilken är lagen/laget i ditt hjärta?
– Där finns bara plats för ett lag. Milan. Jag föll för de rödsvarta vid tioårsåldern 2005 och ”förnyade mina äktenskapslöften” 2016 då jag besökte San Siro för första gången. Sedan förälskelsen och min resa ner till Milano har det blivit en handfull matcher, många tårar, en hel del firanden och veckovisa vrål.

Gabriel kommer att ha Stockholm som bas och tillträde sin tjänst den 1/2. 

SvenskaFans.com2024-02-06 12:30:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans